«

»

aug
04

Tredje semesterveckan

Ja, nu är jag mitt inne i vecka tre av min semester. Den mycket efterlängtade semestern, kanske jag måste tillägga. Med tanke på hur lång och otäckt kall vintern var så känns sommaren faktiskt ännu bättre än vad den annars kanske hade gjort, I’m sure. Våren var ganska lång, men också den var ganska kall och bitter. Sommaren har varit olidligt varm, i alla fall vissa dagar, och jag dristar mig att klaga lite på värmen, lite då och då; men sanningen är att jag, trots hetta och svett, så föredrar jag ändå sommaren framför vintern vilken dag i veckan som helst. Nu verkar det i alla fall som att själva sommaren är över, i alla fall själva högsommardelen. Nu är det plötsligt augusti och då brukar det väl heta att det är sensommar. Jag påpekade på Facebook, härom dagen, att hösten startat sitt intåg i den svenska sommaridyllen, och flera gastade och skrev NEEEEEJ; men… never the less så är det faktiskt sant. Det blir inte mer sommar kvar i slutet, bara för att man försöker streta emot. Tidens tand låter sig liksom inte hejdas. Det är beklagligt, men det är desto värre sant; nätterna blir kallare igen!

I dag har jag hjälpt en polare att bära upp en stor jävla kompressor ur hans källare. Det blir ganska stora pjäser, de där kompressorerna, och man kan omöjligt klara det ensam; men med fyra händer, och fyra armar, så gick det i ett huj. Han hade, för enkelhetens skull, delat den i tre delar. Vi tog en del var och så samsades vi med själva lufttanken. Det var ändå tungt nog att nästan få det att smaka skit i munnen efteråt. Jag tog också tillfället i akt att flytta mina trummor ner till vår replokal. Jag har “knackat” på en annan killes burkar ett tag, men det känns alltid bättre med sina egna grejer. Jag hann dessutom med att montera ihop hela härligheten. Nu står de där och ser vackra ut. Om någon dag blir det till att “mejka en massa music”. Då är det ett så kallat “Pysch-rep” på gång! Då skall det spelas en massa, och samtidigt drickas en hel del öl. Jag vet inte om jag kommer att stå för någon del av själva drickandet dock. Jag gillar inte känslan av att inte ha full kontroll på läget. Men om de andra drar i sig lite maltdrycker, det tycker jag är HELT okay! Jag har ju både trummandet och sången att hålla reda på. Det kan bli stökigt att sköta de två, ganska motsägelsefulla, uppgifterna på en och samma gång. Av någon anledning har det varit lite musikaliskt stiltje under sommaren, men det verkar som att det alltid blir så över den här årstiden. Det har inte varit så tätt på given nere i replokalen. Det skall bli jävligt skönt att få tuta av sig lite ringrost!

I övrigt har det egentligen inte hänt så jävla mycket. Jo, en sak. Jag läste att det nu blivit lag på att inga handlare, små eller stora, får ta ut avgifter för sina kunders kortköp. De får själva betala runt tre spänn. och cirka 1,5% på köpesumman, till företaget som tillhandahåller deras babsar, på alla kortköp. Vanligt har varit att handlarna tar ut en avgift på 5 spänn för alla kortköp under ett hundra kronor. Nu är detta tydligen inte längre tillåtet enligt en ny lag som antagits inom EU. Domedagsprofeter har redan höjt sina röster och påpekat att detta kommer att slå orättvist mot handlarna, som alltså måste ta ut den förlusten på sina varor, i form av prishöjningar. Men å andra sidan så drabbas ju alla likadant och de som inte har tagit ut den där avgiften av sina kunder tidigare, har förmodligen redan höjt priset på sina varor redan. Om skiten träffar fläkten, och drabbar alla likadant, så ska det väl inte vara något bekymmer? Priserna åker upp lite till… och vem fan är överraskad av detta?? Sådant är vi väl vana med, eller? Det är ju nästan snudd på att de tar inträde på Coop och ICA redan som det är!

De senaste dagarna har det regnat ganska ymnigt. Det är förjävla trist med regn, men när det kommer i kombination med åska, och helst ordentlig sådan, då gillar jag plötsligt läget. Det är, som jag tidigare påstod, sen sommar eller tidig höst, beroende på hur man ser det, och det börjar bli riktigt mörkt på kvällarna igen, och det är ännu en gång möjligt att somna som folk, då man äntrar sänghalmen. Det är nu som man skall kura skymning med sina nära och gärna utöva läsnöjets svindlande höjder. Det är, tycker i alla fall jag, förjävla mysigt att kura ihop sig i soffan, gärna skavfötters med någon man tycker riktigt mycket om, och läsa varsin bok. Emellanåt bryter man, tar en kisspaus, passar på att fixa med te eller kaffe… sedan pussas man lite och så läser man igen. Om man dessutom kan göra detta ackompanjerad av lite regn, som piskar mot rutorna, och åska… tja… det är väl så man egentligen SKA läsa en riktigt bra bok, oavsett vad den sorterar in under för genre. När man dessutom kan dela den upplevelsen med någon… tja, det är så nära total lycka man kan komma, i alla fall enligt mig. Det är ett förspel med stora mått det!

Nu har det hunnit bli sena aftonen här, medan jag har suttit och författat det här inlägget. Det har inte regnat i dag, som omväxling, i alla fall inte här, och sådant måste man alltid vara ödmjuk och tacksam inför. Jag har haft bra tillfälle, denna semester, att vila huvudet. Allt tidigare bloggande slet ganska hårt på inspirationens ådra. Samtidigt har det lärt mig oerhört mycket, att bara sätta sig och skriva ett inlägg på runt 1ooo ord, sex gånger i veckan. Det är sådan disciplin en författare har då han skriver stora romaner, och vem fan vet vart detta egentligen kommer att leda mig. Jag har alltid, i alla fall ända sedan unga tonår, varit sugen på att skriva böcker. Jag och en gammal underbar vän fantiserade om detta i flera år. Nu har jag i alla fall bevisat att jag klarar av att producera löpande text, utan att invända inspirationen. Skulle man invänta den varenda gång man skall skriva någonting… tja, då blev det inte många böcker skrivna per år.

Nu ska jag ta och ta itu med den sena kvällen. Det regnar inte, men det är ganska mörkt. Kanske det är ett mysigt tillfälle att ta den där skavföttersgrejen och läsa en schysst bok?

Jag önskar dig en trevlig kväll i alla fall. Må dina fienders skägg växa inåt… det vet du!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2463

Kommentera

%d bloggare gillar detta: