Om våndan med att byta jobb…

I dag är det en kall dag, rent vädermässigt i alla fall. Det har regnat och haft sig, och varit kallt i största allmänhet, precis som det var i går också. Det lider mot höst nu och stegen börjar bli snabbare för varje dag. Jag ser på termometern, speciellt under natten, att det blir lite kallare hela tiden. Dagarna blir kortare och det blir mörkare varje kväll. Nattiden börjar bli längre och längre. Jag tycker att det är ganska skönt med växlingarna av årstiderna. Klart att jag gillar sommar, med värme och skönt, men jag tror inte att jag skulle vilja ha sommar året om. I så fall hade jag aldrig bott kvar i det här landet! Men jag har ändå stannat, och delvis beror det på att jag älskar vårt klimat. Klart, jag gnäller en del över kyla, och värme, och en del andra saker… men det gör inte att jag älskar klimatet mindre för det. Jag älskar bara att gnälla ibland. Varför skall jag annars ha en blogg förresten? Det vore faktiskt skittrist att bara skriva om alla saker som gör mig glad och tillfreds.

Jag skulle själv inte vilja läsa om sockersöta historier där alla är nöjda och glada… inte BARA i alla fall. Det måste vara växlingar, även där. Jag älskar det här landet och jag skulle nog aldrig få för mig att flytta till något annat ställe. Om jag hade ekonomiska medel hade jag gärna resa en del, men jag skulle absolut behålla mitt nuvarande hem som min absoluta bas! Så det så!

Det blir nog ofta så att en sådan inställning, som den jag gav här ovan, också genomsyrar andra delar av livet också. Till exempel på arbetet. Jag arbetar som kommunalt anställt personlig assistent. Jag har gjort det i dryga sex år nu och jag trivs kanonbra med mitt arbete. Faktum är att jag aldrig trivts så här bra på någon tidigare arbetsplats. Det är ett fritt, personligt arbete där mitt eget omdöme hela tiden styr resultatet av min arbetsinsats. Jag har aldrig någon chef som kollar mig över min axel. Arbetet är intimt och bygger på personlig, läs mänsklig, kontakt.

Från början var jag endast vikarie, och larvigt nog arbetade jag nog hundra procent fler timmar på den tiden än jag gör just nu, och så har jag senare blivit anställd på grund av tillräckligt arbetade las-dagar. Tyvärr garanterar detta inte att jag är absolut säker på arbetsplatsen. Kommunen är skyldiga att hålla mig med arbete, men det är inte säkert att jag får arbeta där jag är just nu; och så är fallet just nu. Nu kommer det tillbaka personal, som varit föräldralediga en längre tid. Då de kommer tillbaka skall de naturligtvis också ha tillbaka “sina timmar”, då de är fast anställd personal. Övertaligheten gör att mina timmar, på mitt schema, fryser inne.

Då jag alltså är “lasad”, och kommunen måste ge mig en anställning, så kommer jag att vara tvungen att börja arbeta på en ny arbetsplats, denna gång inom “omsorgen”. Men jag tror att det kan bli bra, eller jag hoppas så i alla fall, för jag har liksom inget alternativ till den tjänst som nu erbjudits mig. Jag kommer förmodligen att få en lite högre tjänstgöringsgrad också, vilket alltid är välkommet. Fler timmar = Fler pengar! Tyvärr fick jag inte veta om dessa om-arrangemang från det håll jag borde ha hört det. Nyheterna kom mig tillhanda, lite från bakvägen. Tyvärr verkar detta vara lite symtomatiskt för kommunal verksamhet.

Jag tror ändå, trots det ovanstående, att det kommer att bli bra till sist. Jag är väl bara lite konservativ och tycker inte riktigt om att ändra på saker som fungerar bra, redan som det är. If it works… don´t fix it, bruka det heta i ett engelskt ordspråk! Jag håller med om detta till punkt och pricka. Jag ändå se på detta som en språngbräda från ett bra ställe… till ett, förhoppningsvis, ännu bättre. Det är en, i alla fall för mig, otrampad väg och en möjlighet till framåtskridande och utveckling. Jag har ju aldrig sysslat med omsorg på det viset tidigare, så varför inte ge det en chans? Jag har ju passerat trehundrafemtioårsstrecket så jag tycker inte att omskolning riktigt är ett alternativ längre. Studiestödsnämnden ger ju sämre och sämre utrymme att låna pengar till studier, ju äldre man blir, tyvärr.

Jag brukar ibland fantisera om att vinna en massa pengar, och vad jag skulle göra ifall jag vann en herrejösses massa stålar, t.ex. en jättevinst (Jackpott) på Lotto och/eller Joker? Jag skulle gärna plugga igen, och det skulle jag kunna göra då, utan att låna så mycket som en enda krona. Jag har, t.ex, alltid gillat arkeologi och medeltidshistoria, gärna svensk sådan, och skulle gärna arbeta med sådana saker, och absolut som utbildad för ändamålet. Det skulle verkligen vara att få göra det jag helst vill. Det skulle inte vara dumt alls, att bli erbjuden en sådan chans i livet. Så om Fru Fortuna läser detta, så vet hon vad jag behöver; en rejäl vinst!

Är jag lite nervös över det här med att byta arbetsplats då? Ja, självklart är jag det. Jag sover redan illa om nätterna, och jag vet inte riktigt vad jag skall tycka, eller förvänta mig. Men, som man alltid gör, så kommer jag att landa på fötterna. Månadsskiftet är strax här, då jag skall börja på nya stället, så jag behöver inte våndas så jäkla länge i alla fall. Jag kommer naturligtvis att dela med mig av mina erfarenheter, på bloggen, och vad jag tycker om det nya arbetet. Jag är ändå otroligt glad över att jag faktiskt har ett arbete, och jag är inte otacksam på något vis. Jag älskar att arbeta, och det skall jag göra så länge jag över huvud taget mäktar med att göra så. Det finns så många som inte har arbete, och en del som aldrig får något heller, så jag är otroligt tacksam över att själv kunna sätta min mat på bordet. Jag är självförsörjande och drar mitt eget lass. Jag är både tacksam och stolt över detta faktum!

Nu är det dags att lägga mig i soffan en stund, innan nattvilan är ett faktum. Alltid finns det väl något på TV’n att vila ögonen på, och om så inte är fallet har jag alltid något spännande att läsa. Jag önskar dig en bra kväll och en skön natt. Må dina fienders skägg växa, både inåt, och i totalt oanade mängder och riktningar. Vi kan väl hjälpas åt och önska att deras brunnar skall sina också, när vi ändå håller på med önskningar?

Må så gott och tag väl hand om dig.

 

/Stefan, liksom…

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2474

2 kommentarer

  1. Du kommer att klara omställningen jättebra, det är jag helt säker på!

    • stefanblixt on 19 augusti, 2010 at 01:32
    • Svara

    Tack för den varma medtanken.

    /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: