Mellan stolarna!

Jag har inte haft så mycket att blogga om på sistone. Mitt liv är väldigt skönt för tillfället och det finns egentligen inte mycket att klaga över. Egentligen finns det inget alls att klaga över; inte i mitt liv i alla fall. Men det finns ju annat att gräma sig över.

Ganska strax efter valet såg jag en blänkare i tidningarna om en kille som lider av MS. Enligt de senaste direktiven så tycker Försäkringskassan, ni vet där ondskan bor?, att han kan jobba. Arbetsförmedlingen, ni vet där ondskans brorsa bor, tycker att han är för sjuk för att kunna ha ett kneg. Resultatet är att han hamnat mellan stolarna och inte får ersättning från något av ställena längre. Resultatet är att han måste bo gratis hos sina syskon, för själv har han varit tvungen att flytta ur sin lägenhet.

En sak som beklämmer mig är att man ibland hör folk påstå att Alliansen inte skulle försöka tvinga ut sjuka personer på arbetsmarknaden… och på sätt och vis har de kanske rätt, för Arbetsförmedlingen hindrar dem i den riktningen och så får de svälta ihjäl istället. Det kan ju vara en bra lösning, för det tar väl slut på sjuklingar till sist, eller är det inte så de har tänkt? Om cancersjuka, MS-patienter och andra oduglingar dör ut, tja då är ju problemet ur världen, för det måste ju vara så de har tänkt… annars finns det ingen logik i vad man utsätter dem för i praktiken. De kan i alla fall inte beskyllas för diskriminering. ALLA sjuka kan nämligen behandlas på samma sätt!

Någon gång i framtiden kommer Alliansens handlingar att granskas, och då skall också huvuden få rulla, på räkenskapens dag. Jag är dock inte orolig, för inte fan har de fått min röst i alla fall!

 

/Stefan

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2706

Kommentera

%d bloggare gillar detta: