«

»

okt
21

Hu, vad kallt…

I natt vaknade jag och, min vana trogen, kastade en snabb blick i taket. Jag har projektorklocka, som även visar utomhustemperaturen. Det är en mycket bra sak, och jag kan varmt rekommendera den till alla, och envar, som gillar allehanda tekniska gadgets. Jag har provat allehanda väderstationer också, naturligtvis, men de flesta har svårt att hålla måttet. De flesta är dessutom ofta för jävla plottriga att läsa av med någon slags behållning.

Näe, jag kom snabbt på att väderstationers vardande, här hemma, var klart överdrivet. För det första är jag inte så intresserad av vädret… och för det andra har jag redan tillgång till allehanda vädertjänster genom min koppling till Internet. Det räcker. Dessutom har jag ständigt uppdaterade väderprognoser i min iPhone.

Vad händer annars då, denna vackra, men kalla, soliga dag? Tja, för det första tänkte jag se om det går att snika till sig någon tid i tvättstugan. Det är en av de saker jag gillar med att bo där jag bor. Det finns nästan alltid tvättid. Mycket användbart om man arbetar oregelbundna tider. Det går nästan alltid bra att bara ta med sig tvätten och gå ner. Om man håller sig till “säkra” perioder blir det nästan alltid bra. Man går ner en timma efter att passen börjat. Det finns nästan alltid någon ledig tvättstuga, som varit bokad, men ingen tagit i besittning.

Det gick bra förresten, även den här gången. Det var inte så mycket tvätt, men det är lika bra att ta itu med den på en gång, när jag ändå hade både tid, tur och tillfälle.

Jag hade faktiskt tänkt vara lite produktiv i dag och sätta mig ner med nål och tråd. Det börjar bli några plagg som måste ses över. Jag kastar inte en bra tröja, bara för att det lossnat några stygn i en söm. Då syr jag så gärna ihop det och lägger tillbaka det i skåpet igen. Kläder är lite för dyra, anser jag, för att bara kastas bort när det lossnat ett stygn, eller två. Kanske det bara är så att jag är snål, men det är i alla fall så jag är.

Jag har tyvärr ingen aning om hur avsnittet avlöpte i måndags. Det är naturligtvis Det Okända jag åsyftar med den kommentaren. Det är ett av de ensa program jag brukar följa. Om jag inte kan se det, så brukar jag istället spela in det och se det senare. Jag brukar redigera bort reklamavbrotten och sedan bränna ut dem på DVD-skiva. Jag har, i princip, kvar alla avsnitt av Det Okända, som har sänts på TV. Tja, är man intresserad så är man, antar jag. Det finns betydligt underligare, och sämre, saker att samla på.

Nu ska jag springa ner i tvättstugan och vara lite duktig.

 

Jag önskar dig en trevlig, kall, höstdag. Må dina fienders skägg växa inåt.

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2708

Kommentera

%d bloggare gillar detta: