«

»

okt
26

Det närmar sig…

Det närmar sig. Faktum är att allt närmar sig, om man bara tänker efter. Jag kommer allt närmare den dagen jag, av misstag naturligtvis, råkar springa på Mariah Carey i kön på ICA i Farsta… eller vart som helst. Det är tveksamt att jag kommer att hinna uppleva den dagen i det här livet, men den kommer närmare i alla fall. För varje dag som passerar så ökar chansen att det skall inträffa. Chansen är månde inte så stor, men den finns i alla fall.

Chansen att en, för mig, okänd amerikan skall komma fram och berätta att det är jag som skall ärva Howard Hughes legendariska förmögenhet, ökar också för varje dag. Allt blir bättre ju längre vi kommer.. eller, som jag ser det, allt närmar sig.

Så där lite spontant bara, när jag tänker efter så närmar sig också den dag då min granne äntligen tar med sig sin ohängda klan, och flyttar härifrån. Detta faktum bevisar i alla en sak, entydigt. Gud hade inte slut på mirakel, trots allt. Han har ju gjort Petter och Thomas di Leva berömda, så jag gissade att miraklen var slut, helt enkelt. Men så var det inte alltså. Det har ju onekligen sina fördelar att vara Gud, antar jag. Det gäller att aldrig tappa hoppet. Grannen flyttar i det kommande månadsskiftet förresten… alltså om några dagar… timmar even!

Jag har en gammal polare, som numer bor i Stockholm. Han var så nära att träffa Tina Turner, att det nästan var lite löjligt. Han jobbade i en grönsaksdisk på ett varuhus. Han gick iväg på sin lunch, och när han kom tillbaka så berättade den övriga personalen att han just hade missat Tinas närvaro, just där i hans grönsaksdisk. Jag vet inte vad han egentligen tänker om hela saken, så här typ 25 år senare… men en sak är i alla fall klart… om det hade varit jag så hade jag fortfarande väntat på att historien skulle upprepa sig. NÅGON gång borde den ju det, menar jag.

Någon dag kommer det Svenska folket också att koppla ihop allt jävla elände, i det här landet, med den folkvalda regeringen… Alliansen!!? (gör kräkljud) Det blir då, när polletterna slutat skramla, som folk kommer att ta sitt förnuft till fånga och förpassa Fredrik, och hans medbrottslingar till hejdukar, down in the mud!!! Jag har redan sagt det, men jag tar i och fyller i en gång till… DET NÄRMAR SIG! HÖR NI DET? Med tid ökar, hela tiden, chanserna att det skall bli bra. Om man kastar en kula mot en papperskorg, tillräckligt många gånger, så ökar hela tiden möjligheten att du skall träffa med nästa kast, även om det är ett synnerligen svårt kast. Sannolikheten ökar hela tiden.

Så… min granne skulle flyttat till sist, även om det kunde dröjt mer än 10 år. Till sist hade hon behövt komma till långvården, och alltså flyttat dit. Kanske jag hade varit i ännu sämre skick än henne, och flyttat dit redan före henne… men i så fall hade jag tagit mig friheten att ge igen för gammal ost då. Något skoj ska man ju ändå ägna ålderdomen åt, menar jag.

Blir vi tillräckligt gamla så kommer vi alla, till sist, att ha sett “allt”. Därmed inte sagt att vi kan förklara allt. Hur ska man, t.ex. förklara Peter Jihde, och hans förkärlek till för små kavajjackor?? Eller är det de som ansvarar för hans stajling som bär ansvaret? Hur förklarar man det då, i så fall?

Dessbättre förhåller det sig på det viset, att vi alla kommer att bli varse en dag. Så tror i alla fall jag! En dag drar vi alla vårt sista jordeandetag, och så bär det iväg till nya äventyr. Då kommer vi alla att äntligen få veta sanningen… och som sagt… DET NÄRMAR SIG! HÖR NI DET!!?

 

/Stefan, det vet ni!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2709

Kommentera

%d bloggare gillar detta: