Laser, snö och bussar…

Så har de (Farbror Polisen) då äntligen tagit fast det där jävla ufot i Malmö; ni vet han som springer omkring skjuter invandrare. Vad är det för en sjuk jävla värld vi lever i, egentligen? Jag tycker att det är jävligt märkligt ändå, att det liksom ändå inte blir värre än det blir, speciellt i nyhetsrapporteringen kring sådana här saker. Sure, det skrivs om gärningsmannen och offren och sånt… men i det större perspektivet då? Man undrar ju hur nyheterna skulle sett ut om det var en invandrare som gick omkring och bara sköt på blonda svenskar?

Jag tycker att det här är otäckt på något vis. Det uppmärksammas bara att någon skjuter och att någon blivit träffad… men på ett sätt känns det lite Tyskland före kriget… tror jag, för jag var inte med än på den tiden; men det begicks i alla fall en massa brott mot bl.a. Judar. Många var upprörda, men liksom knöt näven i fickan mest.

Det känns lite kymigt på något vis att vi först släpper in folk till vårt vackra land… och sedan mest bara ser bekymrade ut vid våra TV-apparater, när någon skjuter på dem. Det blir lite som om personalen på ICA bara skulle se upprörda ut, så fort någon stal i butiken. Vi måste ta ett mycket större ansvar för alla som finns i det här landet; för ALLA som finns i det här landet. Att skilja på Svenskar och Icke-Svenskar… det är för fan bara löjligt. Vi är människor allihopa, och bör så också behandlas!

Vad jag har förstått så har det här nya ufot inte haft något lasersikte..? Eller har jag fel nu? Att, i så fall, kalla honom för “Nya Lasermannen”, är väl att ge honom oförtjänt mycket reklam för hans värv i alla fall? Kan man inte hellre bara avliva honom och kasta ut honom i sundet??

 

Det har ramlat ner en ohyggligt massa snö från luften också. Det liksom exploderade och skramlade ner ett par decimeter på några timmar. Trafikkaoset var ett faktum! Nyhetsreportrarna visste inga gränser för sin lycka, då de fick skriva om snön… som ställt till det så. Men det är väl ändå inte sant, menar jag? Det stora problemet är väl i alla fall alla skitkorkade bilister, och de som oskyldigt drabbas av dem; de som helt enkelt inte har vett att sitta bakom ratten när det är halt på vägarna! Vi har haft de här årstidsväxlingarna så länge att vi borde känna av dem i våra gener. ÄNDÅ blir så många så jävla stumma av förvåning då de plötsligt slirar av vägen i 150 knyck. Att det skulle ha något samband med att det är kallt och ligger en massa snö..? Så många bilister verkar sällan göra den kopplingen. Mycket märkligt, tycker i alla fall jag!

I detta snökaos åkte jag buss, typ i går. Chauffören var en sann hjälte, och han/hon rattade fordonet med både säkerhet, omdöme och anpassad hastighet. Att det numer dessutom finns säkerhetsbälten i våra bussar (här gör det det i alla fall) gör saken bara ännu mycket bättre! Tyvärr äventyras bussresenärernas säkerhet av alla andra i trafiken; speciellt alla med sprojtans nya bilar, som verkar gå att köra hur snabbt som helst; på vilka vägunderlag som helst dessutom. Obekymrat susar de fram som om de var strukna mot vägbanan. Men ibland händer det i alla fall att man kör om dem, då de står med bilen i något jäkla dike och föraren, med en häpen min, står med sin nalle och försöker komma fram till en bilbärgare. Jag hoppas verkligen att han får vänta ett tag då… men antar att ödmjukhet inte är något han/hon kommer att lära sig inom överskådlig framtid.

 

Nu är det hög tid att bege sig ut i den hastigt uppkomna vintern. Det är tyvärr redan ganska slaskigt och det är plusgrader. Det här kommer nog att smälta bort. Jag hoppas så i alla fall. Jag önskar mig en grön vinter i år… HÖR DU DET FARBROR TOMTEN?? EN GRÖÖÖN VINTER…OCH JUL! Tack!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2716

2 kommentarer

  1. Nämen stopp och belägg – en vit jul ska det vara! Och hör sen!

    Men trafikdårar finns det gott om efter vägarna. Här, i norr, raljeras det mycket över att sörlänningar inte kan köra när det snöar. Gäsp, säger jag bara. Även norrlänningar kör i diket, dock inte lika många och utan att det kallas ”trafikkaos”, och mediarapporteringen är inte lika intensiv när det snöar i t ex Luleå som när det snöar i Stockholm.

    Avåkningar beror inte på snön, bilen eller däcken, utan på föraren. Inser man inte att det är halt när det snöar, och anpassar hastigheten efter väglaget, så får man skylla sig själv. Mot människans dumhet hjälper inte ABS och dubbdäck.

    1. En grön jul vill jag ha, ja. Jag får väl önska? Det får jue alla andra… juh! 🙂 Tomten får gärna komma i shorts och med en upphasad t-shirt över den svällande magen… och en kall bira i handen! 🙂 Dags att omvärdera traditionerna, anser jag! 😉

      /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: