«

»

nov
30

På rätt sida fönstret

Så står jag där med en ångande kopp kaffe i högernäven. Jag kliar mig lite förstrött på ena skinkan med den andra handen. Det är en ganska typisk kill-pose. Bara killar brukar kila sig på skinkorna, var det någon som berättade någon gång; fast jag kommer inte ihåg vem… eller när.

Jag står i alla fall där vid fönstret, på rätt sida fönstret, och tittar ut på vinterbilderna som blixtrar fram, där på andra sidan. Det är skitkallt och det är inte alls särskilt trevligt; det tycker inte jag i alla fall.

Vinterbilderna, som hela tiden löser av varandra vartefter sceneriet förändras, ser ut som ganska typiska, och lite glättiga, vykort. Scenerierna är vackra, men bara om man står i tjugo graders värme när man betraktar dem. Om jag hade varit där ute, på fel sida fönstret, så hade jag inte alls uppskattat det hela så här mycket.

Så jag står kvar här inne. Inne i värmen. Jag har ingenting emot att titta på vintern, men jag vill ogärna deltaga i dess aktiviteter. Det är kallt. Jag föredrar en het dusch eller ett skumbad… eller en god bok innanför filten, i soffan; eller i vattensängen, som är uppvärmd till cirka 30 grader.

Någon sade att jag måste ta till mig lite positivt tänkande, kanske allra mest i fråga om just mina åsikter om den svenska vintern. Jag försöker, det skall Gudarna veta, men det är inte så enkelt. Men tja, jag försöker väl då… “Vintern”… mysigare än mjältbrand! “Snö”… MYCKET trevligare än Difteri. Tja, inte så illa för ett stapplande första försök va?

Här står jag i alla fall. På rätt sida fönstret. Jag dricker fortfarande kaffe, och det har inte hunnit kallna ännu, och jag tycker att livet är great! Så länge jag slipper lager-på-lager-vistas där ute under några längre stunder så är det okay… fast helst tittar jag nog bara på snön. Det känns säkrare så, och bra mycket bättre än om jag skulle stå på fel sida fönstret i den här munderingen… strumpor, tofflor, boxer-shorts och en T-shirt bara.

Jag ska nog gå tillbaka till soffan, och boken, som jag läser, igen. När jag ändå har den chansen och möjligheten vore det ganska begåvningssvagt av mig att inte utnyttja det. Jag är ju ändå på rätt sida fönstret!

 

Må dina fienders skägg växa inåt… och må de få snöbollar innanför kläderna också!

 

/Stefan, som inte fryser!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2781

Kommentera

%d bloggare gillar detta: