«

»

dec
16

Mer snö… mer vinter…

Det är inte så kallt längre, men desto jobbigare med fluktuerande temperaturer. Vi har haft mellan minus 3 och minus 27… lite om vartannat. Det är jäkligt jobbigt, för man måste klä sig på olika vis, från dag till dag. Polarjackan funkar inte vid minus fyra, för då svettas man ihjäl. Omvänt så fryser man tånaglarna av sig om man är för tunt klädd och kvicksilvret ligger runt minus tjugo grader.

Det är alltså inte så kallt längre, eller inte just nu i alla fall. Hur det är i morgon, får morgondagen visa. Däremot är det tydligen en hel del snö i faggorna igen. Jobbig, äcklig och kletig snö! Men jaja, så länge jag får sitta på rätt sida om fönstret, och titta ut, så är det helt okay.

Jag har haft en helt oplanerad tvättdag i dag. Det var ledigt i båda tvättstugorna, så då passade jag på att sno båda två. Med två stora tumlare, och fyra tvättmaskiner, hinner man slå hela världen med häpnad!

Nu är klockan tidig eftermiddag. Nu vankas det kaffe och bokläsning, medan snöflingorna meningslöst dalar mot marken!

Må dina fienders skägg växa inåt!

 

Tjillevipp!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2786

2 kommentarer

 1. Snigel säger:

  Jag blir ibland fascinerad över din fascination 😉 av tvättande. Visst, alla människor gör det, och gudarna ska veta att tvätten aldrig tar slut. Ny dag, ny tvätt, ungefär.

  Själva tvättandet upplever jag ibland som smått meditativt, speciellt om det är sommar och tvätten får torka utomhus (så den sedan luktar sommar & sol). Att tvätta och hänga tvätt är inget problem, men jag avskyr att ta hand om den torra tvätten (hur gott den än luktar).

  Då jag har förmånen att ha egen tvättstuga, brukar jag samla ihop mycket tvätt innan jag sätter igång. (Jag har alltså gott om plats att lagra smutsig tvätt, förutom att jag har väldigt gott om kläder. Hela garderoben full av ingenting att ha på mig, du vet.) Det kanske är det som gör att jag inte vill ta hand om den torra tvätten sedan?

  Vart ville jag komma med det här? Ingenstans, antar jag. Jag ville bara hylla en vardagshjälte i det tysta! 😉

  1. tankegrytan.se säger:

   Hahaha… Tack vännen.

   Det var så här att en mycket god vän sade till mig: ”-Det är alltid en god dag att tvätta!” Jag har
   helt enkelt anammat detta uttalande, för det har faktiskt fått tvättandet att bli lite roligare. När
   jag sätter igång så går jag in i tvättandet på ett, precis som du också beskriver, meditativt sätt.
   På detta sätt märker jag knappt att tiden går, vilket ger mig en känsla av att det alltid går väldigt
   snabbt att tvätta.

   Hatten av för dig också, vännen!

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: