«

»

jan
05

God fortsättning!

Nu är det nyaste året kommet. “-God fortsättning”, är det väl man säger just nu? Jag tror att det är nu man ska säga så i alla fall. Skönt nog har julen passerat, tillsammans med nyårsfirandet. Jag ogillar dessa högtider, eftersom att det bara har blivit kommersiella jippon av hela eländet. Folk t.o.m. lånar pengar för att kunna överträffa förra årets presenter och julklappar. Fruktansvärt!

Jag kommer i.o.f.s. hädanefter att älska julen, fast av helt andra, och privata, anledningar. Jag är inte kristen, och tillhör inte någon av de andra vedertagna trosuppfattningarna heller för den delen, så jag tycker att det känns lite hycklande att fira julen som om jag vore religiös.

Jag ÄR i.o.f.s. troende, men inte på något kommersiellt sätt. Jag tror på en skapande kraft, som är större än jag själv. En skapande, och samtidigt nedbrytande, kraft. Jaja, detta är varken tid, eller rätt forum, att debattera vilken Gud jag tillber.

Vintern, ett kärt ämne att skriva om, känns redan onödigt kall och lång. Skönt är i alla fall att vi passerat midvintersolståndet med ett par tre veckors marginal. Det har redan börjat bli ljusare om kvällarna och jag vet att det är en vår på väg igen, även om den känns ganska avlägsen just nu.

Min jul har i alla fall vart helt underbar, även om det faktiskt beror på helt andra saker än själva julfirandet. Någon s.k. “julstämning” har jag inte haft de senaste tio åren, eller så. Men det finns ju alltså andra saker som kan förgylla den helgen, förutom hela den vansinniga kommersiella hysterin kring julklapparna alltså. Det känns faktiskt ganska beklämmande att tänka att många människor sitter skuldsatta till nästa jul, bara för att kunna köpa fler, och dyrare, julklappar. Har vi inte missat själva prylen med julen då? För det egentliga firandet är väl i åminnelse av Jesus födelse? Då är det väl alltså Han som skall ha alla julklappar?

Nej, julen är inte vad den en gång varit, och kommer heller aldrig mer att så bli! Det enda det handlar om är mer och mer pengar till handlarna, för de bara älskar att våldta våra plånböcker!

Hur såg Din jul ut? Har Du haft en normal jul… eller en kreditjul?

 

 

AntiTomte

Tag hand om dig!

 

 

 

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2796

Kommentera

%d bloggare gillar detta: