Slut på storhelger för ett tag nu…

Äntligen är det slut på alla jäkla storhelger för ett tag nu. Vädret börjar bli mildare och det ligger som ett löfte i luften; ett löfte om en kommande vår, en ny gryning i naturen. Ännu så länge är löftet avlägset. Det kommer att ta ett tag till innan vi ser slutet av den här vintern… eller inte. Vem vet? Vädret styrs ju, som redan tidigare avhandlats på bloggen, av kaos. Det låter sig inte förutspås mer än ibland. Man sade ju t.ex, i höstas, att den här vintern skulle komma att bli kallare än den förra. Hittills har detta inte hänt i alla fall. Som sagt… alla meteorologer, spåmän och siare till trots, vetenskapliga eller pseudovetenskapliga, så låter sig inte vädret kontrolleras eller förutspås hur som helst.

 

Dunder

 

Jag sitter just nu och har en revelation! En uppenbarelse om du vill. Jag hittade på en gammal platta från 1978. Det är med en gamla gruppen som en gång hette “Dunder och Snus”, men som sedermera kortade av namnet till “Dunder”, kort och gott. Fy fan, vilken underbar platta. Jag hade den på gammal hederlig vinyl, men har lagt över den till CD och dessutom gjort mp3or av hela rasket. Nu kan jag poppa den, både i hemmets trygga vrå så väl som i iPhonen. För den intresserade lägger jag ut två externa länkar här nedan. Ni som minns de forna dagarna… trevlig läsning. Ni som inte hört talas om detta tidigare… trevlig läsning du med.

http://www.kvicksound.se/JUKEBOXDunder/Jukebox.htm

http://www.kvicksound.se/JUKEBOXDunderSnus/Jukebox.htm

Just nu, i skrivande stund, skramlar membranen i hörlurarna ordentligt, så som det ska vara med sådan här musik. Det här var verkligen killar som behärskade sina instrument, och mer där till… de behärskade en känsla, och de var mycket kapabla att förmedla den. Jösses vad jag saknar den gamla tiden.

I dag är förresten en alldeles perfekt dag att krypa ner i tvättstugan. Jag har ett långpass dessutom, så jag behöver verkligen inte stressa heller. Underbart! Nu har det dessutom blivit dags att kräla ner i källaren och skifta plagg i maskinerna.

 

Jag önskar dig en njutbar och alldeles underbar dag.

 

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan, det vet du!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2807

Kommentera

%d bloggare gillar detta: