«

»

jan
15

Vad tycker du om böcker istället?

TV-lekar!?? Vuxna människor leker i TV. Det heter Let’s Dance, det som verkar vara mest i ropet just nu. Vuxna människor ska tävla mot varandra i dans. Detta kablas ut på bästa sändningstid och folk sitter verkligen hemma och offrar sin kvalitetstid på att se detta. Okay, jag vet att alla gillar olika program, och har olika intressen, men i alla fall Och sedan då… dagspressen?

Dagspressens olika tidningar ger detta program ett ganska stort utrymme, och då vet man ju att tidningsutrymme kostar multum. Dessa program får t.ex. större utrymme än jordbävningar, mord, våldtäkter och artiklar om att barn far illa… hur fan har vi hamnat i det här? Är det så att folk är evinnerligt trötta på att bara läsa om krig och elände… tror du? Nej inte alls. Det är mycket mycket värre.

På något vis verkar det gå samstämmiga strömningar genom alla tidningar, ungefär samtidigt, om vad som ska tryckas, eller läggs ut på respektive nätupplagor. Det är inte läsarna som bestämmer vad som skall stå i tidningar. Det är tidningarna som utformar sina upplagor, och så får du, som läsare, helt enkelt ta emot tidningen i det skick som de utformat den. (Det enda förlåtande draget i papperstidningsvärlden, de senaste åren, är att sporten fått en egen bilaga… så jag kan ta ur den och slänga den i papperskorgen, redan vid kiosken eller affären, och alltså slippa bära den hem!)

Någon, eller några, har alltså bestämt sig för vad du skall få dig till livs, tillsammans med din frukost eller lunchtallrik. När man då måste ta detta skit tillsammans med sitt matintag, om man nu gillar att läsa när man äter… är det då så konstigt att det finns så många matrelaterade sjukdomar och andra livsstilsfenomen?? När man måste börja dagen med att veta att Andreas Weise hindrats från att dra sexskämt i TV… eller rättare sagt… att han hindrats från att, fnissande som en liten flicka, muppa sig framför din TV-middag… då är det inte längre roligt. Då finns det annat att bry sig om…

 

Träna

Träna din hjärna!

 

Till exempel rapporterar forskare nu om att man kommit på att motion är bra för hjärnan. Det handlar dock om vanlig motion, vilket inte riktigt är samma slags träning som för de som har som livsmål att springa en viss sträcka snabbare än alla andra i världen; vilket inte verkar särskilt smart. Det ger ju inget arbete liksom. Näe, det handlar mer om normal motion, där man upptäckt ett starkt samband mellan hjärtats förmåga att pumpa blod och storleken på hjärnan. Enligt undersökningar har man hittat så stora skillnader som 15% i hjärnstorlek… dessa skillnader följde samma kurva som den som visade hjärtkapaciteten. Alltså… sämre hjärta = mindre hjärna, och tvärtom.

Kanske det kan vara så att tidningarna bara vill hjälpa till att befrämja motionsrörelsen!? Varje gång jag ser Andreas Weise så vill jag springa! Ett alternativ till dagstidningsätandet är att istället leta fram en riktigt bra bok!

 

Tag hand om din själ!

 

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan, det vet du!

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2815

Kommentera

%d bloggare gillar detta: