«

»

jan
18

Tja, vad ska man säga…?

Josefin Crafoord har fått böter för att ha vinglat i bilen på fyllan. Sträckan var kort, cirka 10… 20 meter eller så, men man får faktiskt inte böter baserat på hur långt man kört, utan hur full man varit. Enligt ett prov så hade hon 0,68 promille, vilket är ganska ordentligt; nästan så det gränsar mot grovt rattfylleri.

 

crafoord

Med ett glas bränsle i handen.

 

Precis som en vanlig blond kändis är hon först helt superjätteförvånad över att böterna är så höga… 20 000 spänn, men så var hon ju ganska ordentligt på pickalurven också. 80 dagsböter kan anses vara ganska ordentligt straff.  Efter att Josefin fått tagit del av åklagarens strafföreläggande valde hon att inte göra några ytterligare uttalanden. Tja, vad ska man säga…? Skönt att inte heller rikt folk står ovanför lagen!

 

I december bestämde Göta Hovrätt att tidsbestämma Mattias Flinks livstidsstraff till ett tidsbestämt dito. 36 år fastställdes. Med reglerna för villkorlig frigivning kan han bli fri om 8 år. Jag ställer mig jävligt tveksam till detta. Min åsikt baserar sig helt på begreppet “livstids straff”. Jag anser att det ska innebära att man sitter i fängsligt förvar till man dör -  livstids straff. Det låter väl i alla så på själva benämningen. Om man dessutom döms efter att ha skjutit ihjäl 7 personer, och försökt skjuta ihjäl ytterligare tre personer, så verkar straffet heller inte direkt gripet ur luften. Istället kan det tyckas vara ett ganska adekvat straff. Det borde i alla fall uppfattas som betydligt bättre än dödsstraff! Riksåklagaren hoppas nu på att Högsta Domstolen skall ompröva det tidsbestämda straffet. Tja, vad ska man säga..?

 

facebookannons

 

13 miljarder kronor!!! Så mycket tjänade Facebook under förra året, enbart på sin annonsförsäljningsverksamhet. Man låter annonserna interagera med dina uppgifter och gör matchningar. Man kan på så sätt styra annonserna så att man riktar sig till bara kvinnor över 40… eller bara män under 35, boende i t.ex. Västmanland, eller Stockholm. Det är absolut ingen slump att just DU får upp de annonser som du ser på Facebook. Andra personer ser andra annonser. Egentligen finns det bara ett sätt att undvika detta, och det är att ALLA tar bort ALL information, förutom namn och lösenord! Gud, vad förvånade de skulle bli om ALLA plötsligt gjorde så… men naturligtvis kommer den normallurade användaren inte att göra någonting alls åt problemet. Den normallurade användaren anser inte att det är ett problem ens. Det är snudd på så, att jag kan slå vad om att inte ens en enda person kommer att tänka på detta… ens om ett par dagar. Det finns värre saker att bry sig om, förmodligen. Tja, vad ska man säga..?

 

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2826

Kommentera

%d bloggare gillar detta: