Om baksmälla…

En liten beskrivning av rusdryckers varande, och dess effekter (enligt mig) :

Ännu en gång har jag läst om hur man skall göra när man, orättvist?, drabbats av druvors vrede, eller baksmälla, helt enkelt. Enligt några nya rön så skall en huvudvärkstablett och en stor mugg kaffe vara den bästa medicinen… fast det vete väl fan egentligen. Vid min ålder så har jag redan lyckats lära mig hur man undviker baksmällan helt istället. Det handlar om att ge fan i krökat. Och inte känns det som någon uppoffring direkt, att slippa ragla omkring och göra bort sig på fyllan. För det spelar ingen roll hur jävla snygg man tror att man är, eller hur snygga alla andra plötsligt blivit eller hur roligt man tror att man har osv, för handen på hjärtat nu allihopa… EXAKT HUR KUL, är berusade människor? Allvarligt nu… HUR kul? Jag skall avslöja en hemlighet nu… DU BLIR EXAKT LIKA ROLIG (pinsam)!!!

Med ovanstående sagt så skulle jag nu vilja tala om hur du blir när du dricker:

 

Du blir skränig och du drar ännu kassare skämt än vanligt. Du förstör dessutom skämten ytterligare genom att sluddra och sedan börja skratta för tidigt, så att ingen hör poängen. Du dansar värre än vanligt (som om du kan dansa när du är nykter ens men det hindrar dig ju inte från att prova jättelänge) och du är inte ett jävla dugg intressantare än du är när du är nykter. Möjligtvis kör du bättre på fyllan, men det hör inte riktigt till saken. Du är inte sexig när du rapar så högt och länge som möjligt. Du luktar illa, för du svettas ganska mycket; särskilt eftersom du verkar tro att du är stupsäker på marathondans också. Vidare så blir du osammanhängande och gråtmild; för hela världen är ju så jävla orättvis när du har krökat. Du lagar skitäcklig mat när du är full, för dina smaklökar har marinerats i alltför mycket whiskey. Du lyssnar sämre och du kan inte föra ett logiskt resonemang! Förresten… alla gillar inte att höra om dina problem när du är skitfull. En sak till… det är länge sedan du var tonåring!! Du förtjänar nog din baksmälla!

 

Detta är en generell beskrivning som passar in på de flesta personer man känner. Det är så de blir när de krökat, och tror att de är “on the top of the world”! Naturligtvis finns det också undantag, fast de är tyvärr ganska få.

Bruket av alkohol verkar vara större bland alla som slåss mot sin stigande ålder, och som saknar sin förlorade ungdom; gravt medelålders människor alltså! Kanske de försöker supa sönder skallen, så att de inte längre märker sina krämpor och rynkor? Eller så handlar det om att inte märka att andra märker dem. Det är i alla fall ganska patetiskt med en asfull överåring, som klätt upp sig i alltför utmanande, och alltför små, kläder… och som försöker gaska upp sig och se lycklig ut… i jakten efter att få verka yngre, eller oansvarigare, än de i verkligheten är.

Det som är så typiskt är att nästan inget av det ovanstående märks så länge man håller sig från krökat; för jäklars så förändrade folk blir när de tar sig ett järn, eller två eller tjugonio.

Det är faktiskt ett mycket smartare val att hellre avstå från allt detta och istället minnas vad som hände på festen och dessutom kunna köra bil när man ska hem. Det känns dessutom lite roligare när man, efter en fest, sparat på sig och låtit andra stått för pinsamheterna. Det blir oftast jäkligt mycket billigare också!

 

 

baksmälla

Undvik baksmällan

 

I dag lyser solen genom molnmassorna, och genom sprickorna i molnen, och det har blivit dags att ta hand om dagen som är. Må så gott och vårda din baksmälla nu; antingen genom medikamenter… eller på ett smartare sätt, genom att undvika den helt.

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2830

2 kommentarer

 1. Jag har sedan några år helt slutat att dricka alkohol. Det är helt enkelt inte roligt längre, så som jag minns att det var roligt när jag var ung/yngre. Dessutom tycker jag faktiskt inte att det är gott.

  Det som kan vara ett problem är övrigt folks småsmuttande, där de ställer sig helt frågande till att jag inte vill ha ett glas vin till maten, eller varför jag vill ha ”Konsumglögg” istället för Systemets, för att inte tala om det lilla glaset sällskapsvin en varm sommarkväll.

  Förr kunde jag ”skylla på” att jag hade jour (om juniorerna var ute och festade och kunde tänkas behöva hämtning) men numera säger jag bara att jag inte dricker. Det, i sin tur, får folk att ursäkta sig, precis som om jag anklagat dem för något. Så är det inte. Alla äter inte allt, alla dricker inte allt.

  Men visst borde många ta sig en funderare på varför de dricker och hur mycket de dricker. En lömsk kvinno(?)fälla är 3-litersboxarna som står så behändigt till i kylen. Det är så lätt att ta sig ett litet vinglas medan man väntar på att potatisen kokar färdigt en vanlig tisdag…

  Men det är en helt annan historia.

  1. Jo, det är ett ”vanligt” problem du beskriver… och om inte, så kan det lätt, och ganska snabbt, BLI ett problem av det hela. Den lättilgängliga 3-literstutan gör tyvärr att många dricker, utan att reflektera över hur mycket, eller hur ofta; ”- Ett litet glas skadar väl inte?”, och så är det väl, så länge det faktiskt stannar vid just ”ett litet glas”. Tyvärr är det många som har problem med måttligheten.

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: