«

»

jan
20

Bra dag och tågtrafik

I dag har det varit en bra dag, igen. Det blir oftast så av mina dagar; bra dagar! Det blev en tripp till det närliggande Västerås, och i dag koncentrerades det på ytterområdena, Hälla och Erikslund. Det var en behaglig dag och det var inte alls speciellt mycket folk ute heller, men så är det ju några dagar kvar till de flesta får sin lön också. Meningen var att det inte skulle köpas någonting särskilt, för inget fattades. Det var mer lite ögonshopping och tankeinventering av gömmorna hemma; fattas det något… vad behövs fyllas på när lönen kommer osv osv. Enda inköpet i dag, blev 100 stycken värmeljus.

Dagen till ära så stod solen som spön i backen, även i dag. Gårdagens väder lyckades återupprepa sig, vilket kändes helt underbart. Sol, sol och lite mer sol! Det är svårt att inte vara på bra humör då.

Trafikverket har serverat något som förmodligen måste komma att räknas som årets ljug, och då är vi bara komna till januari ännu! Man har nämligen presenterat siffror, och statistik, över tågtrafiken i landet. Man skriver nämligen att man upprätthållit 72% punktlighet i december månad! Tyvärr är inte detta sant!

På internetsajten www.senatag.se kan man söka på hur många tåg som rapporterats försenade, mellan olika stationer och olika datum. Söker man t.ex. efter försenade tåg på Stockholm Södra under 1 januari i år så visar det sig att 85% av tågen var försenade. Det är 8 tåg i tid… av 58 stycken!

Det har visat sig att Trafikverket har presenterat siffror (72% punktlighet) efter att alla inställda tåg räknats bort ur statistiken. Värsta sträckan, Uppsala – Stockholm, har hittills presterat 280 förseningar och 68 inställda avgångar. Vid station Stockholm Syd, den 1 januari, var endast 15% av tågen i tid!

Jag vet inte… finns det någon som blir förvånad längre, då man påstår att SJ betyder Satans Järnvägar?? För i folkmedvetandet är SJ hela tågapparaten. Någon har framkastat en teori om att infrastrukturen fungerar sämre och sämre, ju längre alliansregeringen sitter vid makten. Kanske det är så? Kanske det är omställning av skattemedel som orsakat denna återkommande katastrof, vad vet jag. Trycket på de avgångar som verkligen kommer iväg, blir ibland bedövande för systemet, då många resenärer skall med.

 

fullatåg

Fulla tåg blir en konsekvens av många inställda avgångar!

 

Nu är det dags att kasta sig ner i tvättstugan; det andra hemmet. Må så gott och var rädd om dig!

 

Må Dina fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2833

Kommentera

%d bloggare gillar detta: