«

»

jan
24

Om tvättandets vedermödor…

I morse blev jag fan lack. Jag blev så jäkla irriterad att jag helt enkelt var tvungen att göra någonting åt saken. Jag tvättar i dag. Inget ovanligt med det. Tvättpasset började redan klockan sju i morse. Ingenting ovanligt med det heller. Då jag kom ner till tvättstugan, typ 07,25 var dörren öppen och jag hörde att torktumlaren var igång. Tyvärr är inte det ovanligt heller.

Torktumlaren var alltså igång, men inte en människa inom synhåll. Jag tycker att det här är så jäkla respektlöst. Jag blir förbannad så jag nästan kokar. Ska jag avstå att tvätta… eller stå kvar i källaren och vänta på fanskapet som äger tvätten…? Jag kan ju bli stående hela dagen i källaren i så fall.

Bara förra veckan hände samma sak, med skillnad att dörren då var låst med hänglås. Precis när jag tröttnade på att vänta, den dagen, så kom det en människa och låste upp dörren, samt tog bort sin tvätt. Hon kunde varken svenska, eller klockan, så det hjälpte föga att försöka förklara att hon måste vänta en timma innan hon får ta någon annans bokade tvättpass, och bara under förutsättning att den andre personen inte har dykt upp inom en timma efter att tvättpasset börjat. Och jag kan ändå vara jäkligt pedagogisk, och förklara med både teckenspråk, gester och grymtningar… och naturligtvis vilt pekande åt det hållet de skall titta!

När jag så, i morse, står i nästan samma situation igen så rann sinnet på mig. Mina horn växte och mina tvättstugefascistoida åsikter vällde fram. Jag körde igång tvättmaskinerna, och sedan låste jag tvättstugedörren med en vacker smidespjäs från Abloy.

 

Abloy

 

Jag hittade inte någon trådnätskorg. Annars hade jag helt enkelt kunnat ställa ut tvätten i korridoren; men de var inlåsta i övriga utrymmen.

Jag kidnappade alltså tvätten och så bokade jag om tvättstugan, så att jag har den ända till klockan tio i kväll! Nu kan fanskapet, som uppenbarligen inte kan läsa de MYCKET tydliga reglerna för tvättstugan, få lomma omkring och vänta på att jag eventuellt behagar låsa upp tvättstugan; vilket kanske blir runt klockan tio i kväll.

Om jag hade haft ett någorlunda stort badrum så hade jag skaffat en egen tvättmaskin, fortare än man kan stava till ubåtsbrandsläckarapparatursupphängningskroken… men den skulle helt enkelt inte få plats i mitt pygmébadrum!

 

Tvättsymboler

 

Nu är det i alla fall dags att gå ner i källaren och flytta min egen tvätt, från tvättmaskinerna, till torktumlaren!

 

Må MINA fienders skägg växa inåt!

 

/Stefan

 

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2841

1 ping

  1. Fortsättning från i går… » Tankegrytan säger:

    […] « Om tvättandets vedermödor… […]

Kommentera

%d bloggare gillar detta: