«

»

feb
24

Aftonbladet suger, också!

Nu rapporterar man från Aftonbladet att oralsex kan leda till cancer i munhålan. Man kan bli smittad av samma virus som kan ge kvinnor livmodercancer. Ojdå!

Jag gjorde en enkel sökning på Google. Jag sökte på mun + cancer + aftonbladet. Så här såg de första 8 träffarna ut:

Alkohol kan ge dig muncancer (28 augusti 2009)

Risk för att blekning ger muncancer (8 mars 2004)

Nikotintuggummi kan ge muncancer (22 april 2009)

Rökning ökar risk för muncancer (8 jan 2002)

Muncancer ökar hos kvinnor (26 april 2005)

Oralsex kan ge cancer i munnen (16 november 2005)

Man får visst cancer av snus (25 september 2002)

Oralsex orsak till kraftig ökning av muncancerfall (24 februari 2011)

munhålecancer

Alla artiklarna kommer från Aftonbladet, eftersom att jag ju hade det namnet med i sökkriterierna. Dock verkar det som att man har fått pippi på att skriva om just munhålecancer, och att orsakerna till denna sjukdom alltså är många, om man nu ska tro Aftonbladet.

I dag var orsaken oralsex, eller kuksugning, eftersom att det tydligen är munpenetrering som är i fokus för stunden.

Det mest sorgliga i detta är att ganska många gillar att utföra den ovan nämnda aktiviteten. Samtidigt är det mycket generande att erkänna att man tycker om att göra det. Många medelålders kvinnor med misstänkt munhålecancer missas av vården då dessa är övertygade om att de kommer att få bära kors för att de tycker om att behaga sin make, pojkvän eller liknande.

Många av de medelålders drabbade kvinnor, med misstänkt munhålecancer, som läser dessa artiklar kan ibland känna sig oerhört stigmatiserade. De tycker kanske om att behaga sin älskade, med sin mun, och dras sedan med ett munhåleproblem. Det kan alltså vara cancer, de förstår de ju… men varför? Att det kan bero på rökning, krökning, nikotintuggummin, tandblekning eller ärftlighetsfaktorer kanske inte faller dem in att tänka. Däremot stod det ju i Aftonbladet något om oralsex… och vem fan vågar gå till doktorn med hårstrån mellan tänderna??

Kanske det är så att det finns många där ute som gillar att snaska kotte, inget fel i det. Folk har gjort sådant i alla tider. Klart är att man alltid skall utföra alla sådana handlingar med lite försiktighet. Det finns faktiskt skydd att använda, även till detta… men glöm inte… Aftonbladet suger också!

/Stefan! Det vet du!

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2944

Kommentera

%d bloggare gillar detta: