«

»

mar
13

Vi har vår i luften. Var har ni er?

Fan vad najs alltså. Det riktigt spritter omkring i kroppen och det är äntligen våren som börjar förbereda sin entré. Helgen har gått i två tecken. Dels har det slappats ganska skönt men så har det också städats en hel del. Det har inneburit en del utrensning och ett besök vid återbruket, hittills. Det är allt en jäddra tur att det finns ställen där man faktiskt kan slänga sin gamla skit.

I går stod solen som spön i backen och det var solglökon som gällde vid all vistelse utomhus. Naturligtvis pryddes dagen av en hygglig och fin promenad. Sedan var det bara att hugga i med städningen igen.

Den här städningen går på medeldjup nivå. När den är klar så syns det inte så bra att det blivit städat. Men det beror på att det är lagret under alla saker som blir rengjort just nu. Under nästa fas skall det göras en massa ytarbete. Just nu läggs alltså själva grunden och sedan kommer det att synas mycket bättre. Det är så skönt också, att komma hem och det faktiskt luktar rent. Det skall inte stinka rengöringsmedel. Det skall stinka “rent”.

Våren ja… den för ju faktiskt inte bara med sig trevligheter. En sak som jag blir mer och mer varse om är hur många hundägare utan ansvarskänsla det finns. Jag vet inte hur jävla mycket hundskit jag sett hittills, men det har varit en hel del, believe You Me! Det som göms i snö, brukar det ju heta ibland och det är sant rent bokstavligen nu. När snön smälter undan så ligger det mängder med hundskit under. Det är verkligen äckligt och man önskar att hundägare skulle ha “körkort” för att få ha hund; med möjligheten att också kunna bli av med “körkortet”! Men men… vad kan man säga? “Hundägare, plocken uppen efter er fyrfota vän!”

Ingen kan väl ha undgått att det inträffat en undervattensjordbävning i Japan? Hela städer verkar ha spolats bort och dödstalet stiger för varje rapportering. Ironiskt nog omkom en person i USA, när vattenvägen nådde den amerikanska kusten. Det var en snubbe som, tillsammans med två kompisar, befann sig på stranden för att fotografera vattenvågen när den kom. Han fick se den på mycket nära håll, men så är det med så kallade “Storm Chasers”. Vill man medvetet söka fara, så kommer man förr eller senare att få betala ett pris för sin äventyrslusta!

Till råga på allt annat elände som drabbat Japan i och med detta jordskalv så har ett kärnkraftverk drabbats i Fukushima. Förmodligen brast ett ångrör och orsakade en extrem tryckhöjning i reaktorinneslutningen. Resultatet blir så som när man blåser upp en ballong, på tok för mycket och för snabbt! Den exploderar. I detta fall blåste man bort taket på byggnaden. Med lite tur så är själva reaktortanken fortfarande intakt. I så fall är den katastrofen avvärjd tills vidare.

Dessvärre är det mer som kan inträffa, när man har oturen att bo just längs en förkastningslinje, så som kustjapanerna gör. Shinmoedake, en vulkan i södra japan, har fått ett utbrott. Det första på 52 år. Den skickade stenbumlingar, slagg och aska fyra kilometer upp i luften. Jag vet inte, men visst tusan verkar det väl som att de har fått nog där borta i Japan? Hur mycket strul kan drabba ett land egentligen?? Finns det en Gud så är det nog fan på tiden att han vaknar upp ur sin middagslur och tar en liten titt på vad som håller på att hända. När han ändå är på G så kan han väl vara så himla snäll att samtidigt radera bort Melodifestivalen ur historien också?? I alla fall kan han väl drabba Elisabeth Andreasson och Linda Bengtsing? De känns ju som att de borde vara klara i melodifestivalsammanhang! Men det är klart… om Gud, i sin evinnerliga visdom, ändå tar bort tävlingen ur historien så är problemet löst i alla fall!

Nu är det dags att låta kvällen fortsätta sitt förlopp. Det skall städas klart, sedan skall någon form av mat fixas. Sedan är det ju SOLSIDAN! Underbart program det där!

Må så gott som du orkar och må dina fienders skägg växa inåt!

/Stefan, som ogillar naturkatastrofer!

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=2962

Kommentera

%d bloggare gillar detta: