Vart är världen på väg?

Jag tycker att den här världen verkar bli ett varv snurrigare för varenda gång man funderar över den frågan: “-Vart år världen på väg?” Man läser hela tiden så många besynnerliga saker i tidningarna. Krig verkar ha dominerat nyhetsflödet ganska rejält de senaste åren. Katastrofhändelser, så som tsunamin i Japan, får stort utrymme, fast bara tillfälligt. Utrymmet, som de olika nyheterna får i nyhetstidningar, ser ut att bli större ju hemskare katastrof. Samtidigt får olika bantningspreparat oftast helsidor i tidningarna, alltid i färgtryck dessutom.

0Avdelare

Ska man tro en av matfalangerna så är det katastrof att äta för mycket fetthaltiga produkter. Deras fettskrämdhet skyr inga medel för att skrämma fram sina budskap. Ljugnivåmätarna slår i botten!

Skall man lyssna på någon från motsatt läger så får man veta att det är kolhydrater som är boven i de flesta sjukdomsdraman. Kanske de har rätt? Särskilt förespråkarna för LCHF och Atkins verkar ha stora poänger i sina resonemang. Och då är det en katastrof att äta för lite fett… och fel fett.

0Avdelare

En av motståndarna till LCHF, Fredrik Paulun, raljerade i flera år om hur hans fettskrämda diet var bättre än alla andra. Sedan svängde han plötsligt, bytte sida till hälften, och introducerade sin nya ISO-diet. Där är metoden att äta mindre kolhydrater, lite mer fett… blandat med lite GI och andra finesser. Ett myrsteg närmare LCHF, fast bara lite. Man kan ju inte liera sig med fienden hur som helst heller.

0Avdelare

Förr behandlades diabetiker med kost. Det var innan man kunde framställa insulin. Då sade man att man skulle äta mindre, eller helt försöka undvika, sådant som fick en att må pyton. Ett ganska klarsynt resonemang, eller hur?

En dag kunde man plötsligt tillverka insulin. Då svängde råden för diabetiker och man menade plötsligt att alla stackars sockersjuka faktiskt kunde äta samma skitmat som alla andra. Det var ju bara att balansera med lite extra, insulin efter att ha ätit någonting onödigt.

0Avdelare

En gång i tiden innehöll de flesta frukter en massa nyttigheter. Bland annat var vitamininnehållet högre. Då förespråkade man att det var nyttigt att äta frukt.

Nu genmodifieras många frukter och man överodlar generellt. När snart 7 000 000 000 människor är hungriga, då finns det inte tid för nåt jävla kravodlande. Därför stressodlas frukten och är inte alls lika nyttig att äta längre. Innehållet är plötsligt för sockerhaltigt.

0Avdelare

Livsmedelsverket, klubben för fettskrämda, har faktiskt gett med sig litegranna i hela den där socker-fett-djungeln. De har medgett att läskedrycker innehåller på tok för mycket fruktos, alltså fruktsocker… alltså socker. De har sagt att ett sådant högt sockerintag, som det innebär om man t.ex. dricker mycket läskedryck, kan sättas i samband med fetma. Coca Cola är en stor bov i det sammanhanget.

0Avdelare

Khadaffi har skrivit ett personligt brev till USAs president, Barack Obama. Han vädjar där om att Obama skall sätta stopp för detta “orättfärdiga” krig. Jag vet inte riktigt hur han vindlar sig fram i tankegångarna för att kalla det orättfärdigt. Alla mord, all tortyr och liknande aktioner har ju varit sanktionerade, kanske t.o.m. utförda av, honom själv de senaste trettio åren. Ett är i alla fall klart, och det är att det verkar vara ganska marigt att vara envåldshärskare i de där regionerna nu för tiden.

0Avdelare

Här hemma i vårt eget lilla avlånga land, händer det saker man knappt kan tro. Jag läste i någon av tidningarna om en lärare i Hofors. Han hade visst gått och blivit mördad. Storyn är att han var oerhört hjälpsam och omtänksam, uppskattad och omtyckt. Han ställde tydligen upp för alla andra, vänner, kollegor och elever, till den grad att det blev lite självoffrande för honom själv. Slitningarna på honom själv ledde tydligen till att han ådrog sig lite problem med alkohol. Av någon anledning hade han ställt upp och hjälpt en flicka i trakten. Flickans pojkvän, en tidigare straffad med flera domar bakom sig, drabbades förmodligen av svart sjuka; svartsjuka. Flickan och hennes pojkvän sitter nu båda i polisiärt förvar och har gjort vissa medgivanden rörande mordet på läraren. Kanske har de mördat honom tillsammans?

0Avdelare

Detta är naturligtvis bara ett mycket magert axplock ur nyhetsflödet. Jag vet inte… är hela jävla skiten på väg att gå åt helvete, eller är det bara tidningarnas svarta bild av vårt nutida Sverige? Varför är det så svårt att hitta positiva nyheter? De kanske bara inte säljer lika bra, eller hur det nu kan vara?

Med allt detta sagt är det kanske inte så märkligt att man ibland ställer sig frågan:

“-Vart är världen på väg?”

Må dina fienders skägg växa inåt!

önskar

/Stefan, det vet du!

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3007

Kommentera

%d bloggare gillar detta: