«

»

maj
16

Fixa, fixare fixast!

I dag skiner solen och regnet faller… lite om vartannat; på ett typiskt svenskt sätt. Jag har jobbat lite här hemma och byggt om lite på balkongen. Jag har fixat så att jag fått upp ett par balkonglådor och dessutom satt dit ett par spaljéer, så att de kommande tomatplantorna skall ha någonting att klättra på. Jag har fixat så att jag dessutom kan flytta ut några av alla växter som jag har inomhus. “In alles” så har det blivit jäkligt bra och det är jätteskönt att sitta där ute nu. Balkongen är pygméliten och man får nästan backa in, om man gått ut, men det räcker. Nu kan man snart sitta där, då allt växt upp som blivit planterat, utan att man syns utifrån. Härligt! Då blir det fint att sitta där ute och läsa, till exempel.

Vi har planterat lite olika saker också. Det kommer att bli rena kryddträdgården när det väl slår rot. Vi planterade dill. gräslök, persilja, isbergssallat, broccoli och körsbärstomater. För dekoration blev det ett par krukor med luktärter.

Det är kul att fixa och knåpa ihop lite balkongprylar, med lite grova, plastade, blompinnar. Allt går att surra ihop med lite grov koppartråd… och så vips har den lilla balkongen blivit som ett litet extra rum, nästan insynsskyddat. Jag känner mig som den värsta Ernst juh… fast han ser ut att ha större fötter; på TV i alla fall. Där ser han ut att ha… minst storlek 52 i alla fall! Kameran ljuger ju aldrig, eller hur det nu är man brukar säga? Just ja… en bild säger mer än tusen lögner! Så var det ja.

I går fick Tre Kronor stryk av Finland i ishockeyfinalen i VM. Tja, vad ska man egentligen säga? De flesta finländska ishockeyspelare spelar ju i Svenska ishockeyklubbar, så då är det väl vi som skall ha credit för att vi lärt ut den ädla ishockeykonsten till våra finländska bröder. Det betyder att finländarna har varit läraktiga, men det betyder samtidigt att svenskarna har varit otroligt bra lärare! Heja Sverige!

Nu är det dags att ta itu med dagen som är. Det blir väl till att kryssa mellan regnskurarna, antar jag. Temperaturen håller sig på moderata sexton streck ovanför noll på den glada Celsiusskalan. När solen brytar fram mellan de mörka molntapparna så passar den på att direktvärma ganska härligt, men så kommer molnen emellan och då är det fortfarande bara sexton grader i luften igen. Samtidigt är det väl ganska skönt att sommaren kommer smygande lite sakta så där, istället för att det blir dödsvarmt på en gång; för då hinner man liksom inte acklimatisera sig.

Nu ska jag nog ta och sätta mig på balkongen en stund. Jag håller på med en bra bok, och nu kan jag ju sitta ute och läsa. Skönt! Lika bra att passa på att hinna njuta av det goda som finns, istället för att hinna tänka på det innan man dör bara!

Må Dina fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan 

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3046

Kommentera

%d bloggare gillar detta: