Inget resultat ännu…?

Jag måste, med svajande röst, och sorg i blicken, meddela att det ännu inte växt någonting på balkongen. Ändå är det nästan ett helt dygn sedan vi planterade alla frön. Nej, skämt åsido. Nu är allt klart. Nu fattas det bara att det börjar gro och spira. Jag gissar att det kommer att ta cirka 10 – 20 dagar innan alltihopa är på gång ordentligt. Nu gäller det bara att den där jäkla solen orkar bryta ner genom alla tjocka molnmassor, och nå ända ner till vår balkong. Bara det sker så är vi nog i hamn med alla kommande kryddor, som är tänkta att förgylla vår enkla matlagning!

Vädret ja… det lämnar ju en del att önska. Nu har det varit regnigt, lite om vartannat, i flera dagar. Värmen har vikit och det håller sig runt moderata 16 – 18 streck ovanför nollan. I natt vaknade jag till ett slag runt klockan halv fyra. Jag kollade efter och insåg att det var cirka 2 grader bara!!? Usch, vi har haft vintrar som hållit sig runt sådana temperaturer. Jag vet att man normalt brukar räknas som en vårmånad, men nu önskar jag inget hellre, i alla fall om det aktuella klimatet, att det skall bli varmt och skönt. Jag vill ha en prunkande balkong, där jag kan spendera lite tid tillsammans med några underbara böcker.

Nu ska jag ta en av de underbara böckerna och glida ner i soffan, tillsammans med en stor mugg te, och så skall jag läsa litegrann. Mellan varven kommer jag säkert att snegla ut mot den kalla balkongen och se så där svenskt längtansfull ut…

Må Edra fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3047

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • jenna on 17 maj, 2011 at 07:49
  • Svara

  Hejsan! Jag skulle bara säga att det går bra för oss! Jag har börjat jobba lite smått i börjat med körkortet… o det säger ju en hel del 😉 flickorna mår bra o går på dagis o dom älskar det! Med Peter är det oxå bra! Kärare än nån sin! /stroke mamman

  1. Hej Jenna.

   GUD, vad roligt att höra att det går bra för dig, och för resten av er också. Om du håller på med körkortet så gissar jag att din finmotorik har blivit mycket bättre än den var när du var nydrabbad. SÅ underbart att höra (läsa).

   Hur gick det för er, förresten, med Bodens kommuns tjafsande med er? De höll ju på att tjafsa om er rätt, eller inte rätt, till personliga assistenter, var det väl? De antydde väl t.o.m. att Peter kanske hellre skulle säga upp sig från lastbilsjobbet, för att kunna vara hemma med dig och barnen, var det inte så? Jag hoppas verkligen att det löste sig för er.

   Kommer du att ha någon möjlighet att studera vidare till undersköterska i framtiden, eller är sådana planer fortfarande lagda på is? Och en annan sak jag spontant kommer att tänka på… Föreslog inte någon av socialkontorets handläggare en eventuell fosterhemsplacering för barnen?? Jag hoppas verkligen att allt löste sig med Nova och Junie, så att familjen kan fortsätta att stå samlad och stark runt omkring dig, där de SKA vara!

   Massor av kramar
   /Stefan

  • jenna on 18 maj, 2011 at 07:49
  • Svara

  Hej Igen. Min finmotorik e betydligt bättre inte som det vår förut dok. Vi har hjälp i hemmet när Peter jobbar han jobbar varannan vecka i Kiruna (han e därifrån) jag har ett SoL besut (hemkänst) o nu för tiden har jag bara hjälp på eftermiddan/kvällen de veckor Peter jobbar. Det e en jättebra tjej som jobbar på dagis. Hon ger mej tid att vara mamma till flickorna.
  Jag ska inte bli uska. Jag jobbar på ett hund café där jag trivs jätte bra!
  Ja komunen föreslog forsterhem sen efter tidningarna hadde skivit om oss sa sa inte alls så dom menade missförstånd så dom… det gick inte att missförså. Men barnen e kvar o mår bra! Vi förlovade oss förra året så vi ska spendera livet tillsammans. Jätte kram nu ska jag åka i jobba.

  1. Hej Jenna.

   Jag kommenterar vidare i privat mail istället.

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: