«

»

jun
15

Lättar på bördan

Det går ett par veckor, eller så, mellan mina bloggposter nu för tiden, men det beror bara på att livet har varit ganska fullmatat sedan en tid nu… och det är positivt… mycket positivt. I alla fall för mig! Detta sakförhållande för samtidigt med sig en massa roliga saker till livsinnehållet. Med en ökad mängd tillgänglig energi så går det både lättare och fortare att göra en massa saker. Även jobbiga och tunga saker tenderar till att bli gjorda lättare.

Jag har haft ett städprojekt igång ett par veckor nu, det är ju lika bra att passa på att göra sådana saker när man ändå orkar, liksom. Jag har städat som en tokig. Ännu syns egentligen inget direkt resultat, men då man öppnar lådor och garderober så bländas man av den ekande tomheten som uppstådd där, de senaste dagarna. Jag har nämligen drabbats av den stora kasta-bort-allt-gammalt-hysterin.

Saker som räddats från kasta-bort-ödet är t.ex. böcker, brev, fotografier och dagbokssamlingar; men även saker som jag medvetet velat spara till eftervärlden, t.ex. till mitt barn, har fått stanna kvar. Sådant har sorterats har sparats.

Saker som kastats bort, med stor energi och glada miner, är gamla kläder, ihopsamlade papper, gamla tjänstgöringsrapporter, sedan länge betalda fakturor och gamla kopior på räkningar, gamla uddalakan, övriga solkiga gamla slitna sängkläder, trasiga och krympta (söndertvättade) t-shirts och gamla jackor som tjänat ut sitt syfte.

.

IMG_0592

Dubbla dokumentförstörare!

.

Bara momentet med alla gamla papper, ensamt, tog flera dagar, med DUBBLA dokumentförstörare! Detta då jag av princip aldrig slänger bort någonting med mitt namn, eller andra personliga uppgifter, skrivet på. Så alla gamla bankpapper, tjänstgöringsrapporter (från 2004), räkningar (kopior sparade i pärmar sedan 2002) och liknande har därför blivit malda i dokumentförstörare, sakta, effektivt och mycket metodiskt, säkert över 1500 papper! Över trettio matkassar fylldes med konfetti på det viset.

Allt detta skräp har jag sedan kört upp till vårt lokala återbruk… och ännu är jag inte klar. Jag har städgarderoben i köket, några lådor, också i köket, ett uppbrutet källarförråd och ett vindsutrymme att klara av innan städanfallet tillåts vara över. Jobbigt värre!

Men hur som helst är det otroligt skönt att snart vara klar med det här tioårsprojektet. Jag vet iofs inte varför jag kallar det så, för jag tvekar mellan att påstå att jag städar ur så här, ungefär vart tionde år… eller om det kanske är för att det känns som att det tar ungefär tio år, innan jag blir klar. Det visar sig. Med lite flyt så borde alltihopa vara klart nu på fredag, för då ska jag köra upp nästa, och förhoppningsvis sista lasset, i alla fall för den här gången, till återbruket. Bara några dagar efter det så börjar jag min semester.

Jag hade tänkt vara klar med allting till semestern börjar, för DEN perioden är det tänkt att jag skall vila! Jag har inte tänkt mig att klara av, eller hinna med, någonting särskilt under de följande fyra lediga veckorna. Mitt arbetsjobb kan vara ganska krävande, i alla fall rent mentalt, så en riktigt lat semester brukar alltid vara på sin plats. Den skall ju räcka till för de kommande elva månaderna också, innan det blir semester igen!

Förhoppningsvis kommer jag aldrig att stressa på det viset att jag försöker hinna med ett helt års sparade göromål under själva semestern. Nej, jag tycker att man ska försöka stressa och hinna med sådant INNAN semestern börjar, så att man kan vika den semestertiden för läsande, badande, latande och återhämtande aktiviteter. TV’n kan gott ta semester den också!

Jag är inte särskilt mycket för att resa heller, och har nog aldrig varit det heller. Jag har liksom aldrig varit sugen på att se USA eller stränderna på Elfenbenskusten. Kanske Stonehenge, Island och stenstoderna på Påskön… sådana saker… kanske, men det får bli när jag vunnit min kommande förmögenhet, på trav, tips eller liknande, i så fall.

Nu är kaffet urdrucket. Nu är det dags att hinna bära ner lite skit från vindsförrådet. Ha en underbar dag och var rädda om er. Använd din lediga tid till att vila. Stressa, det kan du göra de dagar du ändå inte är ledig!

.

Må Dina fienders skägg växa inåt, eller nåt!

.

/Stefan… ZzzZZZzzZzZzZzzzZZZz…

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3051

Kommentera

%d bloggare gillar detta: