Sommar, Mindfulness och semester!

Vad ska det egentligen bli av den här sommaren? Det undrar jag just nu. Vi är redan komna, ända fram till midsommaraftonen. Värmen har liksom inte kommit ännu, tja förutom vissa strödagar, här och där. Balkongen är överfylld med plantor, som vi har planterat, och det vore därför extra skoj ifall det skulle bli lite soligt och varmt, så att det blir någonting att skörda mot slutet av sommaren. Tomater, t.ex, går alldeles utmärkt att frysa in. Sedan kan man tina dem och använda i matlagning. En egen köttfärssås med smak av egen basilika och egenhändigt uppdrivna tomater kanske? Det vore väl något det.

.

DSC_7002b

En alldeles egenhändigt uppdriven tomat, från egen planta!

.

Fast  det är inte bara tomater som växer där ute. Vi passade på att trycka ner lite olika örter också. Även dessa går bra att skörda, undan för undan, och frysa in för att avnjutas vid ett senare tillfälle; t.ex:

.

DSC_7000b

…och…

.

DSC_7001b

.

Det är helt fantastiskt att se hur det växer där ute. På sätt och vis liknar det processen i ett svart/vit fotolabb, där man först lyser den negativa bilden på ett fotopapper… och sedan lägger den i framkallningsbadet. Först syns ingenting… men sedan… plötsligt… växer det fram, som ren magi, en bild på det tidigare vita papperet.

Förutom vår biodynamiska odling så har vi börjat fuska lite med både scrapbooking och decoupage. Det är ett fantastiskt sätt att få timmarna att fullständigt rinna iväg, samtidigt som man faktiskt inte tänker på någonting alls. Det är som en vaken och aktiv meditation. Man märker inte att tiden passerar och man märker heller inte att världen fortsätter att hända runt omkring en. Det liknar processen bakom Mindfulness, där det handlar om att befinna sig i det absoluta nuet. Scrapbooking och Decoupage är ett utmärkt sätt att umgås, där man sitter och arbetar med sina egna saker, bredvid varandra… och är ett med nuet.

.

DSC_6997b

Decoupagetavla, som jag själv gjort.

.

Även om vädret lämnar en hel del att önska så är det faktiskt sommar nu, och jag njuter i fulla drag av att vara ledig, ha semester, och jag låter tiden passera, utan att egentligen reflektera så mycket över den. Jag försöker vila och det är samtidigt ett gyllene tillfälle att vila huvudet från alla tankar och energikrävande processer.

Eftersom att alla måsten för tillfället är bortraderade så blir det fler bloggposter under min semester. Jag kommer helt enkelt att ha mycket mer tid till mitt förfogande, och jag kommer inte att orka scrapbooka eller syssla med decoupage varenda dag.

Hur det nu är så är det i alla fall semester!

.

Må Dina fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3060

Kommentera

%d bloggare gillar detta: