Sommar, sommar, sommar…

Lite sakta, så där, börjar kroppen fatta att den har semester. Det kan ta ett tag, särskilt när man är van att alltid vara på språng. Omställningen är lika stor som den då man börjar arbeta igen, efter semestern, fast den upplevs som mer positiv; i alla fall om man verkligen vill ha semester. Det finns ju sådana som faktiskt inte klarar av att ta det lugnt. Som tur är, så kan jag göra det; men det kan, som sagt, ta ett par veckor innan man varvar ner ordentligt, men skam den som ger sig.

Vår odlingsnoja ger fortfarande resultat och det ser ut att bli en schysst laddning med tomater och allehanda örter. Det handlar inte om några pengar, eller något utpräglat snåltänk, eftersom att hemodlat i många fall faktiskt blir mycket dyrare än att köpa färdiga varor i affären. Fördelen är dock att man vet vad man stoppar i munnen, med mycket större säkerhet än med sådant man släpat hem från ICA eller COOP eller liknande. Dessutom kan man ju få sig en och annan smakupplevelse som vanligtvis göms under en jävligt blek smakkaraktär när det är industrimeckat!

Vädrets makter har varit lite väl snälla de senaste dagarna, och frågan är väl närmast när det tänker bli lite svalare igen. Nu har det varit nästan olidligt varmt i några dagar och man börjar längta efter både regn, blåst och åska. Men missuppfatta mig rätt nu, det är inget klagande för… hellre detta än vinter! So make no mistake. Hellre värme än kyla!

I skrivande ögonblick tittar jag ut genom fönstret, bredvid mig, och kan konstatera att det förmodligen kommer att braka loss och bli lite skitväder. Underbart. Jag ser verkligen fram mot lite regnande och gärna lite åska också. Det brukar vara skönt, särskilt då värmen är som värst, när det får regna ett par timmar, så att temperaturen tas ner ett par tre grader, och att det åskar ur ordentligt. Sen, när det slutar, så brukar det vara ganska svalt och friskt i luften. Då är sommaren underbar, för just nu är det så äckligt och klibbigt att det är jobbigt att ens bara sitta stilla och andas.

Nu ska jag ta och gå ut på vår minibalkong och klippa lite färska örter. Sedan ska jag ta och försöka sno ihop någon slags mat, så här i väntans tider ( i väntan på regnet alltså). Jag önskar dig en skön sommar, en lat semester och att du får bli riktigt utvilad under din ledighet… eller om du är en av alla de som skall arbeta hela sommaren, så önskar jag dig vila och rekreation när du väl får lite ledigt.

Nu ska vi åka och inhandla ett par gurkplantor. Nästa projekt är nämligen att göra helt egen saltgurka. Det kan bli skojigt. Kanske dags att börja batikfärga kläderna och börja lyssna på lite svår musik också? Nej, men allvarligt talat så är det bara nyttigt att göra sig lite medveten om vad man egentligen stoppar för slags föda i munnen.

Må Dina fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3061

Kommentera

%d bloggare gillar detta: