«

»

sep
15

Vädret, maten… och så det där med maten!

Nu lider sommaren verkligen mot sitt slut. Den sjunger på sista versen, eller refrängen om man så vill. Det är nu som så många börjar känna av tendenserna från sin sommarlatenta depression, och det med all rätt. Det ljusa, varma och gröna är på väg bort från oss, ännu en gång.

Om en månad, nästan på dagen för ett år sedan, kom första snön. Det känns lite marigt att tänka att så mycket snö kan ramla ner på oss inom en så snar framtid. Tacka vet jag John Pohlman, för han kunde presentera väder som ingen annan. På något sätt känns det som att vädret alltid var bättre på hans tid… eller på Åsa Bodéns tid. Jag hittade förresten ett kul Youtube-klipp som visar en hel kavalkad av väderpresentatörer på SVT. Håll till godo:   (klicka på länken här nedan)

.

Väderpresentatörskavalkaden!

.

Vädret är i alla fall alltid rättvist, för det drabbar oss alla. I alla fall oss stackare som ibland måste vistas utomhus. Fattiga stackare alltså.

Jag har letat efter något riktigt smaskigt att skriva om, men hittills har jag faktiskt gått bet på den uppgiften. Det finns liksom inte något riktigt drag i nyhetsflödet. Så klart att det finns massmördare i Norge och så vidare, men jag tycker faktiskt att den personen ska glömmas bort, och helst raderas bort ur historiebeskrivningarna. En sådan jävla nolla är liksom inget att komma ihåg, anser jag i alla fall… för det vore väl det ultimata straffet för en sådan person; att han och hans gärningar tas bort ur nyhetsflödena. Att sedan avrätta den där dåren efter att just ha berättat för honom att han raderats bort ur historien och att ingen kommer att komma ihåg vad han gjort; det skulle vara ultimat surt för honom!

Jag läste, förresten, bara härom dagen att man gjort en undersökning på vissa snabbmatsprodukter. Man hade tydligen kommit fram till att kycklingsoppa bara innehåller 2% kyckling, att räksoppa innehåller typ 1 räka och att typ hela smakkavalkaden bland snabbmatsalternativen kommer från tillsatser och kemiska substanser. Men jag vet inte om den nyheten är särskilt upprörande, för det kan väl inte vara någon “nyhet”? Jag trodde i alla fall att typ ALLA visste om detta redan.

Jag hoppas att ingen på allvar tror att den matproducerande industrin ser till någon annans bästa än sitt eget? De vill producera så billig mat som möjligt, med så billiga råvaror som över huvud taget möjligt. Sedan vill de sälja skiten till dig, kära konsument, för så högt pris som möjligt, för att på så sätt maximera sina marginaler så mycket som möjligt. De driver ju företag; ingen social inrättning!

Och om man ser till vad vi äter nu för tiden och sedan jämför det med maten vi åt, typ före 60-talet… är det då så märkligt att livsstilssjukdomarna fullkomligt exploderat? Ökningen av t.ex. Diabetes typ II, Alzheimers, olika cancerdiagnoser, fetma, hjärt- och kärlsjukdomar, Parkinsons, och så vidare, har stigit så snabbt och så dramatiskt att läkare faktiskt inte har en susning längre om vad som borde göras.

Vi är så jävla sjuka och förgiftade att vi vänt på en sjukdomstrend… min generation är den första i historien som är sjukare än våra föräldrar! Min morsa och farsa måste leva i minst 50 år till, för de måste förmodligen ta hand om mig när jag själv inte är kapabel till detta. Det ser verkligen mörkt ut!

Den dagen det är dags att basta i krematoriet kommer de förmodligen inte att få eld på oss. Vi kommer heller inte att förmultna i jorden, så det blir nog en chock för framtida arkeologer. Kanske det är lika bra att man frystorkar oss, för i framtiden kanske de kan blöta upp oss och berätta vad som egentligen gick fel. Annars så kan de ju kanske snabbfrysa oss med flytande kväve. Sedan är det ju bara att ge oss ett rappt karateslag och sopa upp dammet från golvet. Kanske vi duger till att göra snabblim av då, eller någonting annat kul.

Nej, nu är det höst. Jag hoppas att du också lagt upp ett schysst förråd med bra böcker och filmer. Det kommer ju snart att vara mörkt länge, så det blir en underbar tid då vi har underbara incitament att förkovra oss i någonting intellektuellt, och förhoppningsvis spännande. Hjärnan måste ju få sitt!

Ha det så bra nu och tag hand om din tid! Må Dina fienders skägg växa inåt, det vet du!

.

/Stefan

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3176

1 kommentar

  1. Christina säger:

    Du skriver inte så ofta numera hörru! Kommer och fikar en dag. Kram på båda er. C.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: