Det blir ju så ljust…

Så är det så där igen. Det har gått typ 10 dagar sedan jag skrev sist. Det är ju inte så att det inte finns saker att skriva om, för det gör det egentligen hela tiden. Nej, det beror mest på tidsbrist, att jag inte hinner skriva så mycket. Sen kanske det är så att det inte alltid är så speciellt intressant läsning, men den saken kan bara du bedöma.

Det är höst nu, så ända in i helsike mycket höst dessutom. Varenda härlig höstfärg har ramlat ner ur träden och buskarna, och det är egentligen bara trist grått och äckligt brunt ute kvar. Den där skitjobbiga tiden mellan sen höst och tidig vinter, regerar för tillfället. Någon sade att det blir bättre bara snön kommer, för det blir ju så mycket ljusare då!!? Mjo, det där med att det blir ljusare, det är väl schysst å så… men sen då?

I mitt yrke så arbetar jag ganska mycket med människor som sitter i rullstol. Ofta är det främre hjulparet, på rullstolen, ganska små, vilket resulterar att de är skitjobbiga att putta fram, just genom snö. Småhjulen trycker igenom snöskorpan och så fastnar man, med resultat att man nästan välter rullstolen framåt. Jag kan inte tänka mig att den ramla-omkull-känslan är särskilt rolig för den som sitter i rullstolen. Men om man råkar putta omkull någon under dagtid så är det i alla fall ljust nog att man skall kunna hjälpa dem upp ordentligt igen.

I takt med min egen stigande ålder så har jag börjat uppskatta vintern, mindre och mindre för vare år som passerar. Jag fryser och tycker att hela livet är pestigt. Men det är klart… det är ju ljusare i alla fall, så jag kan se hur olycklig jag är!

Man måste ha tjockare kläder på vintern. Jackan måste vara ordentlig, tjock och blir då ofta ganska otymplig, för vid –35C så måste jackan vara ganska tuff. Då blir jackan, som sagt, ganska tjock och otymplig. Men det är ju i alla fall ljust ute, så jag kan se hur klumpig och otymplig jag ser ut!

Skorna blir ett helt eget kapitel, när man pratar om skor för stark kyla. Räknar man med sådana temperaturer som vi hade förra vintern, och vintern före den också, så måste man ha väldigt tuffa sådana. I alla fall om man ska ha dem på sig ute, där det själva kalla befinner sig. Skall skorna dessutom dimensioneras för utevistelser på flera timmar, tja då ser skorna också ut som högskaftade stora skokartonger. Dessutom blir det ju så ljust att alla ser hur fula de är.

Man kan inte göra så mycket ute när det blir så där jävla kallt heller. Man kan inte göra snöänglar, för hundarna pissar överallt i snön. Man kan heller inte kasta snöboll, för snön är typ 30 grader för kall för att kunna kramas, och isklot är inget värst vidare att få i ögonen heller. Om man råkar bli blind så skiter man dessutom i att snön gjort världen så mycket ljusare.

Värst, i alla fall, i klädesväg, på vintern, är ändå handskarna. Jag har aldrig gillat handskar, men samtidigt är jag ofta frusen om händerna, så mina klaustrofobiska händer måste anpassa sig i alla fall. De frusna fingrarna är ytterligare ett hinder mot att krama en schysst snöboll att kasta i huvudet på någon jävel som vågar se glad ut, trots den äckliga kylan. Dessbättre är det i alla fall så ljust att jag kan sikta ordentligt.

Nä, då föredrar jag nog höstmörkret i alla fall. Det gör inget att det regnar och ruskar heller. Jag älskar att se skräckfilmer och att läsa läbbiga böcker. Då ger höstmörkret, och de karga färgerna, en mycket bättre backdrop för blodbaden i böckerna, och filmerna. Till och med vampyrer känns nästan verkliga under hösten, i alla fall om det regnar, åskar och blåser lite på kvällen och natten. Då är det bra att det inte är så jävla ljust!

Jag trivs mycket bättre inomhus; i alla fall när vädret, och årstiderna, växlar till det sämre. Jag börjar bli bekväm, och jag gillar inte att behöva åbäka mig, bara för att få gå ut och frysa. Då läser jag hellre, eller glor på TV… eller sover i soffan! Jag har en schysst filt, och den funkar som skydd mot alla vampyrer, och andra läbbiga varelser, som försöker ta sig in i lägenheten, när man sitter och rycker till för varenda oidentifierad knäppning som hörs.

Jag gillar hösten, men jag avskyr verkligen vinter och kyla, hur jävla ljust det än blir! Då ligger jag hellre i ett hett bad och njuter, med tända ljus på badkarskanten! Då, jävlar anamma, är det ljust nog, och mysigt!

.

Må dina fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3240

2 kommentarer

  • Christina on 24 november, 2011 at 07:12
  • Svara

  Blir det bättre om du får en kram eller två?
  Varsågod i så fall, här kommer dom!

  1. Det blir jättebra! Fast det är ingen fara. Jag GILLAR mörkret! 🙂

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: