En ny dag, ett nytt år… Obi-Wan??

Så kom då det nya året, till sist. Det kändes nog lite mörkt där, just i slutet. Kanske mest då det fortfarande bara hade passerat några få dagar, sedan vintersolståndet inträffat. Det är verkligen ingenting att ta lätt på; i alla fall inte så här långt upp i Norden, där vi suktar efter varenda chans till lite ljus i våra liv.

Själva tvåtusenelva (jag kommer aldrig att säga tjugohundra…, fan jag kan inte ens skriva ut ordet!) kreverade, säckade ihop och dog. Det ersattes genast av ett hungrigt och ivrigt tvåtusentolv!

Nu, när vintern rasar som värst (barmark och ett par minusgrader) så börjar det redan kännas att naturen börjar ta sats igen. Det är som att hålla andan, litegrann.

Tänk dig att du tar pekfingret och trycker lite lätt med fingerspetsen, t. ex. mot en punkt på den andra underarmen. Känn det lätta trycket som fingret orsakar i armen. Tänk dig nu att man trycker med fler fingertoppar mot punkterna runtomkring området där första fingertoppen trycker, samtidigt alltså. Tänk dig nu att fingertoppar trycker mot varenda bit hud du har, över hela kroppen, samtidigt. Naturligtvis kan detta inte åstadkommas på riktigt, men fatta känslan i kroppen; att hela kroppen utsätts för ett lätt tryck, överallt, samtidigt. Så upplever jag den här tiden på året. Naturen har lagt upp ett tryck, liksom. Det känns som att trycket byggs upp, och att det är den kommande våren som blir själva kulmineringen på denna känsla.

Nyår ja… Händer det i år då? Kommer jag att äntligen bli så smal och snygg som spegeln redan vill göra gällande att jag är? I början av januari firade jag fyraårsdagen av att jag slutade röka! Inte ett endaste avsteg har jag gjort från det ställningstagandet! Med lite tur så kommer fortsättningen av detta hälsotänk att fortsätta att leda mina steg… vilket jävla år som helst. Jag är redo!

Apropå mäktiga vänner ja… (jag kom inte på något bra sätt att byta ämnet så där rakt av bara… filåt?)

Jag vill visa er någonting märkligt

För ett par år sedan hittade ett foto på nätet. Det är förmodligen det mest högupplösta foto som någonting tagits och man har räknat ut att upplösningen ligger på närmare 1 400 Megapixel. Helt otroligt med andra ord. Man kan sitta och glo på denna bild och zooma in och ut, och man verkar liksom inte tröttna. Så här ser bilden ut oförstorad.

.

clip_image002

Bilden föreställer när Barack Obama håller ett tal, efter att han vunnit det amerikanska presidentvalet 2009.

Bilden är ett montage av en massa mindre bilder och sedan skickligt hopsatta genom ett datorprogram. På webbsajten, där jag hittade bilden kan man zooma in och ut ur den, med några reglage. Detta gjorde jag, och hittade ett par roligheter, och en mycket märklig person… Nu ska jag visa er de saker som jag hittat när jag suttit och tittat på denna bild. Nu förstorar vi oss in i den ohyggligt stora bilden. Häääng meeed!

.

clip_image004

Vid cirkeln sitter en överraskning. Barack är där hans pil pekar och så står det en telefon på scenen bland musikerna. Ser du den?

.

clip_image006

Vid pilen står telefonen. Närmare?

.

clip_image008

Där ser man den skymta… ÄNNU närmare?? Okay då!

.

clip_image010

Så nära gick det att komma alltså

.

Så jag sitter alltså och leker med zoomreglagen och så hittar jag en person som får nackhåren att resa sig upp. När jag nu funderar över Barack Obama så inser jag att han naturligtvis haft ovärderlig hjälp med att vinna presidentstolen. Hur ska man annars tolka det? Barack har “POWERFUL friends” i alla fall. Hans polare har Juice i hela galaxen nämligen, och i flera andra galaxer också, troligtvis. Titta på de övriga bilderna så kommer du att förstå…

.

clip_image012

Där, inringad i rött, sitter en av de mäktigaste vänner man kan ha…

.

clip_image014

.

(Tänk dig att du hör filmmusiken från Star Wars spelas ganska högt nu) “A long time ago, in a galaxy far far away…”, för visst tusan är det väl gamle Obi-Wan Kenobi, från Star Wars, som sitter där?? Titta ännu närmare!

.

clip_image016

.

Mina ögon tar väl inte så fel? Jag kände mig genast tryggare när jag upptäckt detta. USA styrs av The Good Guys äntligen!

Jag var tvungen att googla skådisen, Alec Guinnes, för att se om det kanske var han som satt med där på bilden, men han avled runt nio år innan denna bild knäpptes. Alltså kan det faktiskt vara Obi-Wan Kenobi, i egen hög person, som satt med där, den där dagen, för att vakta sina intressen.

Jag surfade faktiskt in på GigaPan i dag igen, det är där bilden finns. Se efter själva, om ni kan hitta den mäktiga Starwarskillen!

Här är han igen…

.

Obi-Wan Kenobi

.

Ja, gott folk… det är inte klokt vad man kan göra med datorer nu för tiden. Att kunna fotografera en bild med sådan upplösning har aldrig tidigare varit möjligt. Att dessutom lyckas med bedriften att fånga en Jedi-riddare på bild… det är inte på något sätt mindre förundrande… Am I impressed or what??

Må dina fienders skägg växa inåt, i vanlig ordning!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3296

Kommentera

%d bloggare gillar detta: