Wallander – reklampaus

Nu är det reklamavbrott i Wallanderfilmen, igen. Denna gången är det det långa reklamblocket, det där nyhetssändningarna och vädret pressats in. Nu tänkte jag sitta kvar här vid datorn, ända till jag hör att det börjar närma sig att filmen börjar igen. Vi får se hur långt jag kommer.

Det har varit kallt ett tag igen nu. En natt var kvicksilvret ner och vände på strecket runt fjorton grader under noll. Det är förbannat kallt, särskilt när det bara slår till, och dessutom fortfarande är ganska mycket fukt i luften. Då blir det en sådan där jobbig jävla kyla som kryper genom kläderna, och det spelar nästan ingen roll hur mycket man har klätt på sig den dagen. Jag tycker väl ändå att det gott kunde få bli vår nu. Jag menar, det har ju för fan inte varit någon vinter ännu… och vi är inne i sluttampen av januari. Det känns lite i senaste laget nu.

Jag hörde på nyheterna i går att den där stackars Juholt äntligen avgått. Man framställde nyheterna på så sätt att han äntligen valt att avgå, ungefär som om han hade ett enda ärligt alternativ. Han blev ju för tusan tvingad till att avgå. Då tycker jag att det låter så jävla konstruerat när man använder orden “valt att avgå”.

Nu kommer då del två i Sossarnas dramatik. Vem tusan skall leda partiet nu då? Jag har lite svårt att tro att de kommer att kunna skaka fram någon som dels är lämpad för jobbet, och dels är villig att våga sig fram till Sossarnas stupstock, för det verkar ju finnas en viss automatik i att de som axlar ansvaret också kommer att bli offentligt avrättad i media.

Det skulle vara intressant att veta ifall Reinfeldt är så där snövit som det verkar? Är han verkligen det? Han kan ju i och för sig vara planterad, vårdad och försiktigt uppdriven till att leda Moderaterna. På något sätt verkar det ju som att han dykte upp på Jorden, strax innan valrörelsen startade. Ingen såg ju från vilket håll det moderata tåget kom dundrande.

På vissa sätt så verkar den moderata politiken ha lyckats, och Sverige ser ut att vara ett välmående land, i alla fall på ytan, men bajset flyter under ytan också. Senast i dag hörde jag om en stackare, här hemma i min kommun, som gått emot läkarnas order om att vara sjukskriven. Han har hjärtbesvär, och mår inte alls särskilt bra. Tyvärr blev hans utbetalning från F-kassan, ni vet… där Ondskan bor, i storleken runt tretusen spänn. Det räcker inte ens till hyresavin. Därför valde han att självmant återgå till arbetet igen. Jag undrar hur hans familj kommer att må, ifall han tja… t.ex. skulle ta och drabbas av en släng av döden?

Sverige har fått tre sidor. En sida som syns utåt i media. Nästa sida är de drabbades sida, där alla offren finns. Tyvärr syns inte den sidan speciellt tydligt ut genom mediafönstret. Den tredje sidan av sverigemyntet är den verklighet som de moderata politikerna, och fler med dem, befinner sig. Fy fan för moderaterna. Djävulen tar sig många olika skepnader, så även om Reinfeldt ser sockersöt ut på bild så är jag övertygad om att hans horn är infällbara, för de finns där. Var så säkra.

Må dina fienders skägg växa inåt.

Nu börjar Wallanderfilmen igen!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3303

Kommentera

%d bloggare gillar detta: