Jäkla Januvia

Så har jag då kommit från senaste diabeteskontrollen, och det är med blandade känslor, därför att jag tror att jag börjar bli lite snål på äldre dagar.

Jag har stått på en tilläggsmedicin, Januvia, allt sedan i somras. Den är hyggligt dyr, och då högkostnadskortet gått ut, som det gör det en gång per år, så kostar den fullpris tills högkostnadskortet kickar in igen.

Nu har de dessutom höjt gränsen för högkostnadskortet, från 1800 kr/år till 2400 kr kr/år. Detta kan ställas i relation till “friska” personer, som alltså inte ens behöver bry sig om sådana här saker.

Jag har alltså stått på den därna dyra medicinen sedan i somras. I dag var jag på kontroll, efter att ha lämnat prover på lab. i förra veckan.

Jag var så övertygad om att värdena skulle vara i det skicket att jag kunde säga att jag lika gärna kunde sluta ta Januvia, eftersom att den ändå inte gett någon skillnad.

Diabetessköterskan tog emot mig med ett stort leende och sedan berättade hon att alla värden såg mycket bra ut, och att värdena krupit ner, mot det bättre hållet; och att värdena hela tiden sett bättre ut för varenda gång jag varit där och lämnat prover, fast skillnaden var tydligare nu när jag tar Januvia.

Nu står jag alltså där, helt utan incitament att sluta ta Januvia. Nu måste jag alltså fortsätta att köpa den där dyra medicinen. Kroppen mår tydligen bra av den, och jag fullkomligt jublar över den saken. Däremot muttrar plånboken desto högre!

Jaja, vad är väl pengar… Fast jag byter aldrig bort hälsan mot pengar. Däremot vore det kul att kunna ha båda samtidigt ibland.

Må Dina fienders skägg växa inåt!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3306

Kommentera

%d bloggare gillar detta: