«

»

feb
10

Ännu en dag – ännu några steg!

.

Kartbild

Universitetssjukhuset i Örebro

.

Så där, lite i efterhand, så kan hela upplevelsen kännas totalt overklig, men fakta kvarstår. Jag åkte på en hjärtinfarkt! Overkliga minnen,  men jag har packade dosetter med mediciner varje morgon, plus ett par till intag per dag. Sådant kan hjälpa till att hålla fokus på rätt plats, för det HAR hänt. Mitt hjärta höll så när på att säga upp sig. Ändå sitter jag här vid min dator, en vecka och en dag senare, och det syns ingenting på mig att jag nyss hade en Close Encounter With Death.

När jag promenerar så känns det som om jag legat på rygg ganska länge. Musklerna stretar och det gör lite ont i bröstet då jag andas… fast det är normalt eftersom att det är dökallt och att jag dessutom har kvar min förkylning. Då jag blir andfådd så hostar jag, och förkylningen gör att det gör ont att hosta.

Det finns i alla fall många uppsidor i den här situationen. Då jag var på dagens första promenad, hörde vi faktiskt vårfåglar. Vad det var för slags fåglar, det har jag ingen aning om, men sången var i alla fall seeeeen vinter… eller tiiiiiiidig vår! Samtidigt stod solen som spett i marken! Lite trist bara att det är så kallt. Kylan betyder att jag måste ha tjock jacka och en bylsig halsduk, för annars blir det lite kallt mot bröstkorgen, och det känns lite obehagligt just nu, varför vet jag inte, men så är det i alla fall.

Det obehagliga till trots så finns det ändå en riktig höjdare med just promenaderna, och det är ifall de är just obehagliga… för payoffen blir så mycket större då. Det är så jävla skönt att komma in i värmen och fixa till en kopp rykande hett kaffe. Om klockan dessutom är runt mid-dag så är belöningen ÄNNU lite större, som just nu… för nu ska jag äta! Sådant är aldrig fel!

Jag stävar långsamt framåt i alla fall, och det är det enda som riktigt räknas just nu. Jag mår hyfsat, även om jag känner mig lite mobbad emellanåt. (mobbad = inte må riktigt hundra)

Jag önskar en trevlig dag till er alla. Må era fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3319

Kommentera

%d bloggare gillar detta: