«

»

feb
18

Grannjävlar och kattsand

I bland kan det vara skönt att bo i lägenhet. Det kan vara skönt att slippa reparera saker hela tiden; snöröjningen kan nog vara rätt skön att slippa också. Tyvärr så för flerfamiljshus med sig en räcka med andra bekymmer. Däribland sådana som vi upplevde i natt.

Våra (jävla hjärndöda idioter till) grannar tyckte att det var en jäkla bra kväll att festa loss ordentligt, och det är väl inga direkta fel i det, fredag kväll och allt. De hade dessutom smaken att göra det på annan adress än denna.

När de tyckte att de hade vistats på annan adress tillräckligt länge så bestämde de sig tyvärr för att gå hem, hit till den här trappuppgången alltså. Dessutom tog de med alla de känner, lät det som i alla fall.

Vi märkte dem på ljudet, då allihopa, typ 12 – 14 stycken, skrek så mycket de orkade, typ hela tiden. Allvarligt alltså, de skrålade för full hals när de kom här utanför, och de fortsatte hela vägen upp genom trappuppgången. Jag lovar, de måste ha väckt folk på andra sidan gården, för de lät som Black Army under en slutspelsmatch!

Några av dem stannade i lägenheten, några uppehöll sig i trapphuset och den sista tredjedelen sprang omkring och skrek ute på gården, här utanför. Med jämna mellanrum försökte de rycka loss portdörren, för att komma in.

Jag har generellt ingenting emot att folk glammar och har roligt, men detta fick en godisstund på dagis att verka som ett mjukt stycke av Vivaldi. De lät fanimej som en samling parningssugna jävla apor. Jag kan inte påminna mig att det lät så här jävla mycket, knappt då jag var på AC/CD på Globen.

Detta var ett uppvisande av total respektlöshet mot andra människor, och jag önskar att det fanns snabbare sätt att få bukt med sådant, än en lat störningsjour som tar halva natten på sig för att dyka upp.

Jag har bott på samma adress i tolv år nu och jag har sett grannar flytta in, och ut, genom åren. En del har varit bra. Andra har varit jävla katastrofer. Försmådda pojkvänner har smugit omkring och kastat sönder en grannes fönster på natten, två gånger. Det har förekommit dödsfall, misshandel och fylleri. Den enda jävla dåren som stannat kvar här, det är jag! (Ler och gör V-tecken med fingrarna.)

Under vissa perioder har det faktiskt varit riktigt bra att bo här. I natt hade det dock förmodligen varit skönt att få springa ut i trapphuset med ett strykjärn och rensa lite!

Jaja, jag önskar dem riktigt riktigt ont i alla fall. Jag hoppas verkligen att livet klappar till dem, på samma bryska vis som de behandlar sin egen omgivning.

När vi ändå berör det subtila ämnet “grannar”, så undrar jag vad för perversa icke läskunniga personer som tömmer stinkande kattsand i soporna? Det kommer ideliga påpekanden om detta från fastighetsskötaren, i form av meddelanden tillsammans med hyresavierna.

Av någon anledning finns (kastas) detta äckliga material både bland de vanliga soporna, vilket är äckligt nog, och bland det komposterbara materialet, vilket inte alls blir särskilt komposterbart med sådant innehåll. Det finns lappar uppsatta, med anvisningar om vad som får förekomma, och inte förekomma, bland soporna.

Det är väl kanske på det viset att hundägare är ett mer idogt folkslag, eftersom att deras fyrfota vänner ständigt driver ut dem på promenader.

Kattägare är förmodligen latare, då deras pälsbollar inte tvingar ut dem i tid och otid. Därför soffar de kanske till sig, och orkar därmed inte transportera resterna från kattlådan särskilt långt. Alltså hamnar det bland fel sopor. Eftersom att det står tydliga anvisningar om sophanteringen så kan man härmed också göra antaganden om att kattägare läser sämre, eller förstår sämre, än andra, mer normalbegåvade, människor!

Villaägare betalar för sin egen sophämtning, och får säkert påbackning ifall de slänger (sorterar) på ett felaktigt sätt. Därför verkar det som att ovan beskrivna problematik mest förekommer bland folk (kattägare med läs- och skrivsvårigheter) som bor i lägenhet!

Så där ja, nu känns det som att jag har gnällt av mig lite för den här gången. Om jag skall tillägga någonting mer upprörande så kan jag kanske tillägga att hela jävla Sverige såg ut som en snöflinga på väderleksrapporten. Usch, fy fan! Nu vill jag har vår!

Må dina fienders skägg växa inåt, och må alla idiotiska grannars (kattägare i lägenhet) naglar växa in i fingrarna! Blä!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3321

1 kommentar

  1. tankegrytan.se säger:

    Egen kommentar om den elaka störande grannen:

    Jag träffade en av våra snälla grannar i går. Vi kom att snacka lite om den jävla dåre som hade festen jag berättade om, den elaka grannen. Det visade sig att även polisen hade varit tvungna att rycka ut på nattakröken. Detta på grund av slagsmål i trapphuset. Jag frågade den snälla grannen om vem som slagits med den störande grannen, eller någon från hans sällskap. Tja, svarade den snälla grannen… sedan lyfte han på solglasögonen och visade en blåtira!

    Om man nu lägger ett misshandelsåtal till själva störningen, plus en störning till från tidigare i år… tja, med lite tur kommer det lilla aset att få flytta bort från allmännyttan. Utsikterna om detta gjorde att solen genast kom fram i full styrka!

    /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: