Snart tid för balkongtid, hoppas jag!

Så är den efterlängtade våren äntligen här, fast med “sverigelånga” variationer förstås. Jag pratade med en kille i Kalix, härom dagen. Han sade att de NU börjat se små små tecken på en annalkande vår där… samtidigt som solen skiner från en klarblå himmel här. Vi har rena sommarsolkalaset… men det är kallt; som att leva i en nordanvind. Det blåser och det är kallt så man tror att man ska frysa naglarna av sig.

En enda dag har det varit shortsväder, hittills. Före, och efter, det så har det alltså varit läge för fiberpäls. Usch och fy fan för kyla, säger jag bara! Genuin vinterhatare, som jag är, så längtar jag efter lite värme nu.

I dag brakar alltså solen ner med obönhörlig kraft igen, men det är kallt som tusan. Nåja, jag passade på att välkomna våren genom att plantera 15 små krukor med gurkfrön. Det är så kallad Pärlgurka, för den är knottrig… (for Her pleasure?), och ska tydligen vara typ samma som Västeråsgurka. Gurkplantorna är skyddade i ett litet typ växthus, som kan stå ute i solen på dagarna, och sedan så tar jag in dem till kvällen igen.

Förra året köpte vi färdiga gurkplantor, men de blev inga goda gurkor från dem. Dels var de inte så krispiga som jag vill att de skall vara när man lägger in dem i salt- eller ättikslag. Dels hade de en för söt smak, vilket gjorde att salt och ättika liksom inte fick dem att smaka gott. Nu hoppas vi på mer tur i år alltså! Aschtung Aschtung Blommenkraft, liksom!

.

Gurka

Nyplanterade gurkplantor

.

Över huvud taget så skall det bli skönt när värmen väl kommer, för balkongen skall naturligtvis prunka lika mycket som den gjorde förra sommaren. Det visade sig ta väldigt lång tid att driva upp plantor från frön, så även i år så köper vi färdiga tomatplantor. Vi vill ju liksom ha tomaterna klara i år.

Men ännu är balkongen karg och kall…

.

Balkong

Karg och kall balkong

.

Benjaminfikusen, till höger i bilden ovanför, är konstgjord… och är ännu så länge det enda som är grönt där ute på betongplätten. Det skall, som sagt, bli ändring på det när det väl blir varmare, för jag längtar så efter att kunna sitta där ute och läsa, dricka kaffe och spionera på alla puckon som går förbi där utanför.

.

Avdelare

.

 

När man bor i flerfamiljshus, eller hyreshus, så får man vackert lära sig att tåla vissa saker, tydligen. Detta är mer sant, och det finns en markant ökad sannolikhet att det kommer att förhålla sig precis så, då man, som vi, också har belönats med jävla idioter till grannar!

Den värsta grannen har dessbättre flyttat, men i tomrummet efter henne började de andra jävla idioterna märkas desto mer. Att det låter, att alkisgrannarna skriker i trapphuset, ibland, om att de blir mördade, och att alla ska ringa polisen, det kan jag ta, för det händer dessbättre ganska sällan. Värre är att flera av dem finner en pervers njutning i att öppna alla fönster i trapphuset.

Detta låter kanske inte så farligt, men när man bor längst ner, och det är kallt ute, och kom nu ihåg hur mycket jag hatar kyla dessutom, och fönstren står öppna så SJUNKER kylan genom trapphuset, med följd att jag har typ 7 grader varmt i hallen varenda jävla morgon.

Varje dag, typ två till tre gånger, stänger jag dessa fönster, i hopp om att de skall få stanna i det tillståndet, men tji får jag… för nästa gång jag passerar genom trapphuset så drar det kallt som fan igen, därför att någon jävla idiot, ännu en gång, öppnat ett, eller flera, fönster… Det är väl själva fan va?

Nu har jag dock tröttnat. I morgon skall jag ta ett rejält snack med den så kallade Bovärden på området, för om detta inte upphör så kommer jag fantamej att se till att fönstren skruvas igen, gärna med fransk träskruv.

Jag skiter i vilken av idioterna det är som öppnar fönstren, eller inte… nu är det fan krig, för jag ska fan inte behöva belasta min elräkning med en kupévärmare i hallen, bara för att mina grannar är idioter utan hjärna, och utan köldreceptorer i sina kroppar! Vem vet… kanske finns det fler kreativa lösningar på det här problemet…

.

Fönstermur

eller

hammare_spikar

eller kanske

.

Fransk Träskruv

.

En sak är i alla fall ställd utom all tvivel. Jag hatar att frysa. Jag vet att “hata” är ett mycket starkt ord, men det är i alla fall så jag känner inför detta… och inför vissa av grannarna. Så det så.

Till alla mina idiotgrannar lämnar jag detta lilla meddelande:

.

WhenIDie

.

/Tankegrytan, som fan!

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3369

2 kommentarer

    • Sussibus on 6 maj, 2012 at 02:51
    • Svara

    skrattar högt här med lider mer er samtidigt,,, ja du förstår :o)

  1. Det värsta av allt är att fastighetsskötaren, som en första åtgärd, nöjde sig med att isolera min ytterdörr med en skumgummilist, hur nu det ska hjälpa mot kattpisslukten från alkisgrannen… lukten i trapphuset finns ju kvar, oavsett hur mycket de isolerar min dörr. Det är väl alkisgrannens dörr som skall isoleras?? Men sedan, i dag faktiskt, fick jag veta att ett brev gått ut till både alkisgrannen och till Soc. Om inte det får någon effekt så tänker jag anmäla henne, dels till ”djurskydd” men också till Hälsovårdsmyndigheterna. Det finns en gräns, även för mig. Den är nådd nu! The bottom is nådd nu!

    /Brorn

Kommentera

%d bloggare gillar detta: