Jäkla F-secure

I kväll började min installation av F-secure Internet Security att krångla. Den har gjort så, en gång tidigare. Den gången föreslog supporten på F-secure att jag skulle installera om programmet, vilket jag då gjorde och allt var frid och fröjd.

I kväll, under uppstarten av datorn, såg jag att F-secure fick en uppdatering, och efter det sade programmet att det inte gick att aktivera produkten. Hmm??

Vis av tidigare erfarenhet så gjorde jag samma åtgärd som förra gången, alltså att jag helt enkelt installerade om programmet igen. Tji fick jag, för under installationen frågade programmet efter licensnyckeln. När jag matat in den, och sedan tryckt på Enter, så svarade programmet helt enkelt att den licensnyckeln redan är använd, men att jag kunde frigöra den och prova igen.

Efter att ha letat överallt, och upptäckt att det inte alls går att “frigöra” någonting alls så var det bara att sura i det bitna äpplet och sätta mig ner och författa ett sakligt e-brev till F-secures Supportavdelning.

Nu brukar supporten vara både snabba, bra och trevliga, och jag har inga onda föraningar inför detta. Jag tror att de kommer att ordna till detta, lika snabbt som de gjorde förra gången… men det blev lite snöpligt avslut på kvällen, för jag hade ju tänkt surfa runt ett slag innan jag skulle hoppa ner i sängen. Tji fick jag! Jag surfar inte runt alls, utan skydd!

Allt löser sig säkert under morgondagen, men det är likafullt ganska retande i alla fall.

Jäkla F-secure!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3377

Kommentera

%d bloggare gillar detta: