«

»

maj
23

Stora macho jag?

Äntligen verkar vädret ha kommit. Det är äntligen varmare och kortbyxorna sitter på nu. Äntligen härliga sköna sommarkänsla, även om de riktigt höga temperaturerna ännu inte kommit, men vem har bråttom? När det är som varmast är ju sommaren ofta snart över, och dit längtar jag inte ännu i alla fall.

Jag satt och funderade lite över mitt nyfunna intresse, akvaristik. Det är ett sällsamt och märkligt intresse, kanske mest märkligt, på grund av att jag tycker att fiskar är ganska äckliga att hålla i och att ta på.

Jag vet inte när jag började känna av den här fiskavertionen, men det måste ha varit under min tidiga ungdom, eftersom att jag sällan var med mina kompisar och fiskade. De gånger jag ändå följde med, och dessutom fick napp, så var det med stor vämjelse jag fick bort kroken ur den stackars fiskens mun. Jag minns att det oftast handlade om att sätta ena foten på fisken och sedan dra i linan till kroken lossnade. Senare började jag ta med mig arbetshandskar.

En massa år senare började jag alltså med det stora intresset för akvariefisk och akvarieväxter. Dessbättre så behöver man sällan ta i själva fiskarna, eller ja… kanske om man satsar på stora akvarium och stora fiskar. Därför har vi bara en massa små mesfiskar i våra kar.

Akvaristiken har dock skänkt mig en massa fina stunder, då jag kan sitta och betrakta fiskarna under lång tid och bara låta tankarna vandra fritt. Det är som en tyst meditation, fast med ögonen öppna.

Så där… stora macho jag tycker att det är läbbigt att ta i fisk; fast jag gillar akvaristik och jag tycker att fisk är mycket gott att äta.

Stora jag… små fiskar… hahaha, ja, livet är underbart ibland! Sådana här insikter sätter perspektiv på tillvaron, onekligen!

.

.

Må dina fienders skägg växa inåt!

.

.

Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3393

Kommentera

%d bloggare gillar detta: