Jävla väder, mörker och vattenlekar

I brist på många andra adekvata uppfinningsrika ord så säger jag bara ett stönande “fy fan”! Vilket jävla skitväder vi har fått, och vilken tafflig början på sommaren 2012. Det är den 3:e juni och det har regnat i flera dagar, shortsen ligger i garderoben och en tjock jacka, i kombination med paraply, så klart, hänger åter i hallen. Ska det vara så här?

De senaste dagarna, med regn så klart, har det varit så där jävla mulet att det liksom inte blir riktigt ljust ute på dagarna. Ett par gånger har det blänkt till mellan molnschoken, men innan man fattat vad det var så är det lika mulet som innan förra ögonblinkningen igen… Med detta sagt så mässar jag det igen: – FY FAN!

.

.

Regn

.

.

Jag tror att jag hamnat i en förvirrad ålder, eller nåt. Jag tycker inte att jag hinner med någonting längre. Jag fattade, bara härom dagen, att Sverige vunnit Eurovision Song Contest 2012… dessutom med ett rekord i antalet 12-poängare. Kul, tror jag… för jag missade hela prylen. Inte för att jag någonsin varit särskilt intresserad, men jag brukar i alla fall vara medveten om att det går av stapeln, för normalt brukar jag aktivt undvika att kolla på den kanalen, den kvällen. Jag hörde, förresten, att vi fick poäng av alla länder, utom Italien. Det måste ju vara det yttersta beviset på att man blir korkad av pasta?

Just nu är det en sådan där period då jag tycker att jag antingen arbetsjobbar, eller sover. Antingen eller. Fast naturligtvis länkar dessa känslor till det rådande klimatet, eller bristen av ett sådant om man så vill, och allt mörker så klart. Det är meningen att man skall flämta och aktivt söka skugga och svalka just nu; inte springa för livet för att inte frysa ihjäl eller föras bort i stormbyarna; i mörkret.

Om bara vädret vänder upp till det bättre så antar jag att resten kommer att följa efter. Det är förmodligen en total brist på ljus som spökar just nu. Kanske dags att överväga att skaffa sådana där specialvita lampor och inreda ett rum för ljusterapi, vad vet jag? Det kan ju knappast bli sämre i alla fall; i vilket fall inte mörkare.

Jag kommer ihåg episoder från när jag var ganska liten. Det förekom somrar, även då, då vädret föreföll lika jävla urkukat som just nu. Somrar regnade bort då också och vi hade gröna jular även då. Skillnaden var att man oftast var iförd “galonisar” regnjacka och gummistövlar på den tiden, i alla fall när vädret var så som det är just nu. Men på den tiden bekom det mig inte, för då var det dags för andra lekar bara. Då satt vi, jag och gårdskompisarna, och plaskade i sandlådan och byggde kanaler och slussar. Sedan använde vi glasspinnar och andra flytande föremål och så lekte vi tills vi såg ut som russin över hela kroppen… fast det kan man ju knappast göra längre. I den nuvarande grava medelåldern skulle man förmodligen bli ansedd som skum, farlig för barn, och bortförd av polis, och avvikande om man satt bland ungarna och lekte i sandlådan, under piskande regn.

Det där med sömn är ju ett annat kapitel också. Där förekommer också allvarliga störningar, som jag antar också är relaterade till allt förekommande regn och bristen på förekomst av ljus. Kroppen vet ju aldrig när den ska vila. Det är ju lika ljust klockan fyra på morgonen som klockan fyra på kvällen. Detta innebär ju att man är lika trött, ungefär hela tiden; och det är förjävla tröttsamt.

Jag hatar snö och kyla, men fördelen med vintern är, har i alla fall varit, att det är någorlunda ljust på dagarna, så även om man fryser som ett jävla gnu så är man oftast mycket piggare än man är under sådana här väderförhållanden som råder just nu.

Om inte annat så blir man deprimerad av mörkret. Så det kanske skulle vara en bra semesterpresent till sig själv, att faktiskt investera i diverse ljusterapiinköp! Vad fan… varför inte! Det är ju en strålande idé!

.

Må så gott där ute i mörkret, och minns att jag sänder den eviga “Må-dina-fienders-skägg-växa-inåt-förbannelsen” till er, som upplysning på er mörka stig!

.

/Stefan, som ogillar vädret, rent allmänt förmodligen!

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3416

Kommentera

%d bloggare gillar detta: