«

»

jun
11

Reklam

I morse klev jag upp till strålande sol och fågelkvitter. Trots detta hamnade jag i soffan framför TV’n och när jag ändå hade kommit så långt så passade jag på att intaga sidoläge, liggande, med ryggen mot TV’n… och så somnade jag om igen, som en ovaggad bäbis.

Eftersom att jag redan sovit bra under natten så somnade jag väl egentligen inte utan mer dvaldes i lite komaliknande tillstånd. Det är då tidsuppfattningen blir lite snedvriden och man fattar inte riktigt om man har “varit borta” i tio minuter eller hela förmiddagen.

I detta tillstånd registrerar man vissa saker runt omkring sig, typ ljud och sådana saker. Eftersom att jag hade TV’n påslagen, och det är reklamfinansierad kabel-TV, så rullar det en hel del reklam per timma. På förmiddagarna, innan de riktiga programmen börjar, så är det reklam-TV-tid á la multi, alltså hur mycket som helst. Det är då TV-Shop och liknande härskar i etern.

När jag äntligen lyckades kräla mig upp till en mer medveten nivå så bytte jag genast kanal till en där de inte gjorde reklam för Aire Bra, där en poliskvinna (jo tjenare) förklarade att hennes arbete till viss del är beroende på hennes fantastiska Aire Bra (en BH alltså) så att hon kan springa och jaga busarna utan att riskera att tappa pattarna, eller att helt enkelt få dem i ansiktet.

.

aira-bra-front

Aire Bra

.

Jag har funderat ganska länge på en sak om de här reklamfilmerna. Hur jävla skitkassa produkter måste det egentligen vara då de måste sända reklamfilmer på mellan trettio och sextio minuter, per produkt? Bra saker säljer väl sig själva, väl?

En annan märklighet med reklamfilmer är att flera, av varandra oberoende, företag påstår sig ha “Sveriges nöjdaste kunder”!!? Jag har ingen aning om hur de tänker, men så mycket vet jag, att reklam inte biter på mig. Faktum är att jag utvecklar aversioner mot de produkter de marknadsför. Hemma hos mig finns bara de saker jag själv valt. Faktum är att jag medvetet väljer att undvika de produkter jag sett i reklam på TV, så ju mer reklam företagen gör, desto mer tjänar deras konkurrenter, i alla fall på mig!

Jag kommer ihåg då min son var liten, för typ si så där fjorton femton år sedan. När han var med i affärerna så ville han välja vad vi skulle handla. Det hände att han lade tillbaka saker som jag stoppat ner i varuvagnen. Sedan hämtade han de saker han hade sett på TV, och det måste ju vara bra saker, för inte ljuger man väl på TV??

Ja, där ser man. Som avslutning kan jag summera inlägget med att säga att jag näst intill hatar reklam. Bara så du vet!

Må dina fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3476

1 kommentar

  1. Snigel säger:

    jag minns den dagen mina juniorer – som var väldigt små vid tillfället – insåg att TV-reklam är ljug. Vi bor ju i vildaste Norrland, och på den tiden fanns närmsta McDonalds i typ Stockholm. (Vi är alltså uppfödda på Max.)

    Familjen skulle på semester till just Sth, och juniorerna jublade: de ville äta på McD! -Jajamensan, sa jag, ni får äta på McD hur mycket ni vill… (Jag och maken hade provat äckelburgarna tidigare, utan ungar.)

    Gissa deras snopna miner när de insåg att maten inte alls var sådär läcker, som den framställdes i TV-reklamen de hjärntvättats med så fort de slog igång TV:n… :mrgreen:

    Det är nog enda gången de lämnat mat på ett hamburgerställe.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: