«

»

jun
26

Väder och vind

Man kanske inte ska gnälla på vädret, för det kan tydligen alltid bli värre… (som man säger i alla fall) Men det gör jag i alla fall; gnäller på vädret alltså.

I går stod jag utomhus och väntade på bussen. Jag var på väg till arbetsjobbet och jag hade tagit med mig paraply, mitt arma pucko. Medan jag stod där, väntandes, så insåg jag att paraplyet lika gärna kunde bli min baneman, för det blåste så ända in i helskotta. Jag höll paraplyet rakt framför mig, pekandes mot horisontlinjen, ungefär som en fotsoldat håller en lans i försvar mot en krigare till häst. Vinden vände och vred på sig och byade lite om vartannat.

.

Paraply

.

Om jag inte varit både stark och försiktig hade vinden kunnat svepa iväg med mig på en färd, typ ovanför Kansas City, precis som i Trollkarlen från Oz. Men jag var ju på väg till arbetsjobbet, så inte hade jag väl tid med sådant trams.

.

Oz

.

Regnet ven i blåsten längs sidorna på mitt huvud. Trots att jag hade hela himlen bar ovanför mig fick jag inte en droppe på huvudet, för det regnade rakt framifrån och från det hållet skärmade paraplyet effektivt av naturens vredgade attacker. Vinden tog i och byade i styrkor som låg nånstans mellan orkan och mjältbrand på skalan. Blåsstyrkan gjorde att paraplyet “blåste ihop” två gånger innan bussfan äntligen dök upp.

.

Buss

.

Jag gissar att temperaturen flämtade nånstans mellan nio och elva grader längs den positiva halvan av celsiusskalan, och i den temperaturen är piskande regn inte särskilt trevligt i någon världsdel, och kanske allra minst i vår ända (stavningen är avsiktlig) av kartan. Jag kan inte fatta att vädret är så här, endast några dagar efter midsommaraftonen!!?

Med ena ögat på den nuvarande väderutvecklingen så kan jag ju tillägga att det har vänt nu, det där med ljus kontra mörker alltså, och det har redan börjat bli mörkare på nätterna. Man kanske inte ser det riktigt ännu, men kollar man med klockan så avslöjas detta hemska faktum.

.

Sol

.

Jag är en utpräglad höstmänniska, men i år längtar jag inte till den årstiden, för vi har den ju redan här, och det är inte ens lite kul. Jag är inget stort fan av stark hetta, men jag tycker ändå att det ska vara svettvarmt på sommaren. Det är liksom på det viset som hösten blir riktigt skön då den väl kommer till oss och skänker sin svalka.

.

Höst

.

Nej, nu är det allt dags att försöka värma sig här i sommarvädret. I dag har det regnat, lite från och till, hela dagen. Nu verkar det dock som att det håller på och spricker upp litegrann. Jag hoppas verkligen att det blir soligt och fint i morgon, eller i alla fall att det blir uppehåll. Jag skall nämligen iväg och klippa gräset hos vänner som kommer hem från sin utlandssemester senare på kvällen, och det går liksom inget bra att klippa gräset om det är blött.

Må dina fienders skägg växa inåt, för det har de säkert gjort sig ordentligt förtjänta av, tycker du inte? I vilket fall, visst är de väl lite enerverande, och visst behöver de väl ett litet straff från skägg-guden, då och då?

.

/Stefan, som i alla fall lyckats torka igen!

.

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3497

2 kommentarer

 1. Bente Poulsen säger:

  Hej!
  Nej, du har rätt, man ska inte klaga över vädret, man ska vara glad att man få uppleva det istället.
  Känna regnet mot mot kinden och blåsten som rufsar runt i ditt nykammade hår.
  Doften av blött gräs och våt asfalt.
  Inget man funderar över förrän det är en omöjlighet att få vara med om.
  Det ska kännas att man lever, vare sig det gäller väder, glädje och sorg, och när det inte längre gör det, då har man tappat livsgnistan.

  Så njut och lev av varje ögonblick även i ösregn.

  Nu ska jag…hmmm….plocka in den förbaskade tvätten som aldrig torkar pga allt j-vla regn…grrrr =))

  Kram Bea

 2. tankegrytan.se säger:

  En sak är i alla fall klar, oavsett om man har kläder på tvättlinan i trädgården eller inte, och det är att vädret kan vara precis lika relativt som mitt humör över hur mycket väder och vind vi egentligen har för stunden. 🙂

  Kram pårej Bea.

  /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: