Hej, jag heter… KLICK!

Jag har länge varit i personligt krig, och förföljelse, av telefonförsäljare; dessa jävla löss och avskum! Sätten att “flippa av” dem, har varit många, och löst av varandra över åren.

Ett tag, alldeles i början, försökte jag nog resonera med dem; nästan vädjade om att få mitt telefonnummer bortplockat ur deras register, men ack. Inte då!!?

Ett tag vrålade jag bara osammanhängande i luren innan jag lade på. Könsordsperioden minns jag med värme. Ibland vrålade jag könstermer… ibland viskade jag dem… fast det funkade liksom inte när man stod i kassakön på ICA, tyvärr, för det blev en del intressanta reaktioner ibland.

Nåja, jag bytte taktik igen. Nu klippte jag av dem innan de hade pratat klart. Ett samtal kom då jag stod inne på bokhandeln i kommunen där jag bor. Det ringde, jag svarade… en jättehurtig tjejröst presenterade sig… och innan hon hunnit uttala sitt förnamn, –Hej, jag heter Ann-sof…, skrek jag KUL FÖR DIG!!! och så lade jag på igen!

Jag har provat alla sätt nu, tror jag, för att bli av med lössen, läs telefonförsäljarna. Jag har alltså resonerat, varit otidig, varit ordentligt otidig… jag har viskat, vrålat könstermer, anmält mig till Nix-tjänster… men den tiden verkar vara över, då de har någon bäring på sammanhanget. De var bra ett tag, men det nya gardet telefonnasare respekterar inte de andras frivilliga branschöverenskommelse, om att inte ringa till de presumtiva kunder som listat sig hos Nix.

Efter att ha läst om lössens försäljningstaktiker, då de bland annat spelar in samtalen på band, efterredigerar den inspelade ljudfilen med din röst, och får det att låta som att du ingår ett muntligt, juridiskt bindande, avtal, så har jag nu börjat med ett nytt grepp igen.

Jag tankade ner en App till min iPhone. Appen heter TrueCaller och den har en lång spärrlista med telefonnummer. Alla nummer går till kända spammare och löss. När det ringer någon som matchar ett nummer i listan så kommer det en helt annan ringsignal, som man själv kan välja, och då behöver jag inte ens ta upp telefonen och kontrollera vem som ringer. Om det ringer någon från ett telefonnummer som inte finns i listan så lägger man snabbt, och enkelt, in det.

I dag ringde det så en telefonförsäljare, nasare, tiggare, bettlare… välj själv vad ni vill kalla dem. Det var ingen matchning mot min TrueCaller-lista… så jag svarade ett basigt och irriterat, HALLÅ!!? En röst, manlig, sade –Hej, jag hete-KLICK!!!- så hade jag lagt på luren. Några få sekunder senare hade jag så lagt till deras telefonnummer till min spärrlista, så nästa gång de ringer behöver jag alltså inte ens titta efter vem som ringer… vid en viss signal så VET jag ju att det bara är något enerverande jävla äckel, utan existensberättigande, som är ute efter mina pengar!

Må era fienders skägg växa inåt!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3507

Kommentera

%d bloggare gillar detta: