Vattensäng, bäddsoffa och ett svart hål…

Vi hade varit borta hela dagen. Äntligen kom vi hem. Jag var trött som ett helt kompani och det skulle bli så jäkla skönt att få krypa ner och somna. Tänderna borstades och kläder föll i ett regn på golvet. Jag studsade ner först bland vågorna. Underbart!

När min bättre hälft lade sig så undrade hon varför det var så blött i hennes hörn?? Jag kunde snabbt konstatera att vattenmadrassen börjat läcka i ena hörnet. En “svetsning” hade till sist gett sig. Eftersom att sådana skador är svåra att laga, och det faktum att vattenmadrassen var ganska exakt 20 år gammal, så bestämde jag mig på stående fot, för jag låg inte längre, att det var dags att släppa den till de sälla jaktmarkerna.

Jag tog fram en lång slang och kopplade den till sängen. Den andra änden drog jag till golvbrunnen i badrummet. Efter att jag dragit igång den så kallade häverteffekten så var det inget annat att göra än att bädda i soffan i vardagsrummet.

Sängen fick sakta tömma sig själv över natten, och på morgonen, då jag vaknade, så var processen klar. Jag knölade ihop vattenmadrassen och släpade ut den till badrummet, där jag stjälpte ner den i badkaret. Eftersom att även en “tömd” vattenmadrass kan innehålla ganska mycket vatten så såg jag ingen annan råd än att skära den i bitar, för den vägde fortfarande väldigt mycket, och kan man undvika onödigt släpande, så varför inte?

Jag upptäckte att det var ett väldigt arbete att långsamt skära en stor vattenmadrass i bitar, och sedan stoppa alla bitar i en säck… Det var ett as-drygt arbete så jag vet redan nu att jag aldrig ska slå mig in på någon seriemördarkarriär och stycka kroppar i badrummet. Jag skulle aldrig orka det! Lika bra att lägga ner alla sådana tankar!

Sängen demonterade jag under morgonen efter läckaget, sedan såg jag till att få den bortforslad, direkt upp till återbruket.

Så, vad skulle vi nu sova i? Som tur var så hade vi en undanstoppad bäddsoffa, så det blev att se till att få lite bärhjälp… sedan hade vi ett helt nytt, och annorlunda, sovrum. Nödlösningen är alltså klar. Vi får sova i bäddsoffan tills vi har råd att skaffa en annan säng.

Nu befinner vi oss alltså i ett svart hål. Vad ska vi skaffa för slags säng nu då? Vad ska vi ersätta den gamla vattensängen med? Möjligheterna ter sig oändliga. Det enda som är glasklart är att det kostar så in i helvete mycket pengar att skaffa en bra säng, så det blir till att börja spara undan allt som kan undvaras.

Jag har börjat skumma lite över vad som erbjuds, och det landar på en prislapp mellan 20 och 30-tusen hur jag än räknar… och eftersom att man ändå spenderar runt 33% av sina liv i sängen så varför inte? Jag tycker att jag är värd att sova som en kung! Med andra ord så kommer det att ta ett litet tag att lägga undan de pengarna… för jag har inte sådana pengar på banken i alla fall…

Då jag kollar bland sängpriser så passar jag på att scanna lite efter priser på nya vattensängar också. Jag inser att prisbilden har ändrats något sedan jag köpte min, för ganska exakt tjugo år sedan. Då betalade jag 3700 spänn inklusive frakt via ASG… Nu verkar det svårt att hitta en vattensäng som kostar under 15 000 spänn. De som verkade vara i bra mått kostade över 20 000… så det är kanske dags att gå vidare och lära sig att sova på land nu… Det blir nog en “normal” säng i alla fall den här gången.

.

Må alla vattensängsfienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3527

1 kommentar

  1. Bra text Stefan

    Dom kunder som av olika anledningar vill prova på den vanliga ”sängen” kommer oftast på att det finns ingen bättre sänglösning än sin gamla VATTENSÄNG. Det är svårare att gå från vattensäng, softsider till en vanlig säng, madrass och problemet våra kunder har är att den inte går att reglera temperaturen samt hårdhet mm. Som tur går det lätta att lösa allt detta via oss på VATTENSÄNGSFABRIKEN.

    Hoppas du har hittat någon bra lösning och det företag som kommit närmast vattensängar är det i dag Norska bolaget Carpe Diem.

    Mvh Vattensängsfabriken

Kommentera

%d bloggare gillar detta: