«

»

okt
15

Upplagt för läsning…

Så börjar vi då komma den mörka tiden närmare igen. Det är höst igen, äntligen. Om det inte vore för den äckliga vintern, så skulle hösten vara den perfekta tiden på året. Tyvärr kommer ju den där vita äckliga årstiden vare sig man vill eller inte, så därför rankar jag våren som årets högtid, men bara för att man har vintern i ryggen då.

Men om det inte vore för alla men, så skulle hösten vara ännu bättre… men den är kanske bra nog, precis som den är i alla fall. Den innehåller precis lagom många mörka timmar i förhållande till den underbara temperaturen utomhus. Man kan alltså gå ut en stund, men inte för länge för det mörknar ganska tidigt, och sedan går man in och tar fram en god bok, en pläd och en stor mugg kaffe, eller te, om man föredrar detta.

Hösten är läsningens bästa tid, och särskilt då det ruskar och regnar ute. Så länge man slipper vistas ute i ruskväder så är det helt okay att titta ut genom fönstren.. eller bara sitta still och höra eländet ruska omkring utanför stugknuten.

.

Hundraåringen

.

Jag har stapplat igång läsandet i dag, och tänker fortsätta då jag skrivit klart detta. Boken, just nu, heter “Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, av Jonas Jonasson. Jag har bara hunnit läsa typ ett trettiotal sidor, och hittills verkar den lovande, och mycket humoristisk, En bok i min smak alltså… fast jag älskar även knallhårda deckare, som t.ex. böckerna om Patrick Kenzie och Angela Gennaro, av Dennis Lehane; men å andra sidan så är Lehane’s övriga böcker inga besvikelser heller. Mycket läsvärda.

.

DennisLehane

Dennis Lehane

.

Jag har kommit upp till den fantastiska ålder där läsglasögon mer är ett standard än ett tillval. Därför har jag blivit noggrannare med vilka böcker jag läser. Tydligt och hyfsat stort typsnitt är ett försäljningsargument som tilltalar mig på allt högre nivå än någonsin tidigare. Att läsa böcker skrivna i punktskrift gör mig bara förbannad och ger mig dessutom huvudvärk, så sådana missfoster går numer fetbort. Men det finns CD-böcker också, så loppet är inte kört, om jag inte vaknar döv en dag! I så fall ger jag nog upp böckerna och börjar råna banker istället. Nåt måste man ju förströ sig med, menar jag.

Ännu så länge så fungerar ögonen i alla fall, så nu är det allt dags att dra sig tillbaka till läslampan (jo, bra ljus behöver jag också nu för tiden) och soffan.

Må så gott allihopa och må era fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3567

Kommentera

%d bloggare gillar detta: