Kvällsmys…

Så har veckans avsnitt av “Livet på andra sidan” svischat förbi framför ögonen. I kväll var det faktiskt ganska intressant, tycker jag i alla fall; men så är jag också intresserad av ämnet, och det har jag alltid varit.

.

LivetPåAndraSidan

.

Det är kväll nu och solen har gått ner för denna dag. Den gör så ganska tidigt nu för tiden, tyvärr. Jag tröstar mig dock med att det bara är en dryg månad kvar till årets mörkaste dag. Efter den 21 december så vänder det mot ljusare tider igen. Jag hoppas verkligen att nästa års ljusperiod blir både ljusare, bättre och torrare än den var det här året. Jag kan inte riktigt komma ihåg att vi har haft det så här jäkla regnigt tidigare, inte under min tid i alla fall… eller så har vi det, bara att jag förtränger det, eller inte minns bara.

.

Midvintersolstånd

.

På TV’n rullar just nu ett gammalt reprisavsnitt av serien Medium, vilken jag personligen är ganska ointresserad av, fast jag är ju inte ensam i den här familjen. Andra får faktiskt tycka vad de vill. Jag tycker att det är ganska bra med ointressanta program på TV’n ändå, för då tar jag mig tid till att lyssna på musik, läsa eller skriva på bloggen, vilket var ganska länge sedan insåg jag nyss. Nåja, det är vad det är och det blir vad det blir. I kväll blev det skrivande på bloggen i alla fall, uppenbart!

.

Medium

.

De senaste femton åren har jag sagt, varje år, att jag minsann skall börja julklappsinköpen typ redan i maj. Inget år har det dock blivit på det viset, förrän i år då. Jag tror att vi köpte första julklappen runt den tiden, tidigt i somras. För typ en månad sedan så var vi i princip klara med alla inköp också, och då har vi inte snålat speciellt mycket. Vi har dessutom gett varandra tidiga klappar i år, jag fick ett Attract gåband. Det är en riktig livgivare och den är given mig med tanke på mitt hjärta; given från ett hjärta, till ett annat…

Jag gillar ju egentligen inte julen, eller i alla fall inte vad den står för, inte i den här moderna tiden i alla fall. Tidigare var det en kristen helg, fast även det går fetbort eftersom att jag faktiskt inte är kristet troende, och nu för tiden handlar julen egentligen bara om att försöka slå förra årets rekord i omsättning av julhandeln, vilken jag tycker bara är jävla cyniskt.

Julen borde handla om att ge av sig själv till andra medmänniskor, men egentligen har det bara blivit att man ger av sin plånbok till någon annan, som i sin tur förmodas ge minst lika mycket ur sin, ofta sinande, börs!

.

julklappar

.

Jag upptäckte i går hur konditionen faktiskt har blivit så jäkla mycket bättre sedan jag började traska på gåbandet som jag fick. Jag började med korta pass och plant underlag. Med tiden ökade jag hastigheten och tiden. När jag kommit upp i träningspass på en timma så började jag ändra lutningsgraden. Genast blev det jobbigare och jag orkade inte en hel timma längre.

.

attract

.

Med tiden har konditionen stärkts och jag kom till sist upp i en timma igen, nu med en stigningsgrad på 35 meter per kilometer. På 4 kilometer blir det en uppförsbacke med stigning på hela 140 meter. Det är mycket otroligt, särskilt med tanke på att jag inte orkade gå till jobbet i ett enda svep, strax innan jag drabbades av hjärtinfarkt, i början av februari i år.

Nu har jag stabiliserats på nuvarande stigning, hastighet och längd på träningspass. Detta upptäckte jag i går. Jag kör i intervall och drar ner tempot då jag blir för trött, det är viktigt att man inte stannar. Då märkte jag att jag faktiskt återhämtar mig vid 4 km/h i uppförsbacke. Pulsen gick ner och flåset började gå över vid den hastigheten. Detta är alltså jag… samma kille som tidigare blev andfådd, och strävade mot soffan, bara jag knöt skorna. Tänk ändå vad lite målmedvetenhet kan åstadkomma.

.

Hjärta

.

Min tanke, då jag fick gåbandet, var att jag skulle trappa upp träningen, motståndet, hastigheten osv, mycket successivt. Tanken var att det aldrig skulle bli så jobbigt att jag tröttnade. Därför har jag stannat på en träningslängd på 1 timma. Jag vill verkligen inte att det skall ta mer tid i anspråk än så, för då kommer tråkighetsfaktorn in i bilden… och då ökar risken för att jag ska tröttna istället, och det vill jag verkligen inte. Konditionen på hjärtat är mycket viktigare för mig än så.

.

Hörlurar

.

Jag brukar lyssna på musik när jag promenerar. Tyvärr sneglar jag ofta på klockan när jag tränar, och då upplever man gärna hur lång tid det tar. Tråkighetsfaktorn ökar då. I går hängde jag så en handduk över klockan på gåbandet och lovade mig själv att inte kolla på den förrän TIDIGAST när den elfte låten började… och då jag äntligen kollade så hade klockan passerat 47 minuter. Efter det gick resten i ett huj. Underbart!

.

Läsa

.

Nu har jag spenderat lite tid med detta blogginlägg, och med min nyvunna metodik är det nu dags att överge den här aktiviteten nu, innan den börjar kännas tråkig. Tråkighetometern börjar ge utslag efter cirka en timma, och jag tänkte lägga av innan den börjar ge utslag. Resten av kvällsaktiviteterna kommer att bestå av bokläsning, innan det är dags att nanna kudde.

.

LiftarensGuideTillGalaxen

.

I kväll kommer jag nog att kasta mig över mycket gamla böcker, då jag, för vilken gång i ordningen vet jag inte, åter börjat på favoritboksviten om “Liftarens Guide till Galaxen”! Jag tror inte att det ens går att läsa de böckerna för många gånger. Jag älskar dem verkligen!

Nu är det dags att skrida till verket. Jag önskar er en mycket skön kväll, en skön fortsättning på veckan och en verkligt underbar kommande helg. Det är ni verkligen värda.

Tag det lugnt, och må era fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3606

Kommentera

%d bloggare gillar detta: