Idiotmagnet

I bland blir jag bara så jävla trött på folk och deras oerhörda stupiditet. Vi var till Erikslunds Shopping i går och passade då på att besöka Sveriges NÄST största IKEA-varuhus. Jag håller nämligen på med ett projekt där jag byter ut alla lampor, här hemma, mot LED-varianter. Detta i rent syfte att spara elström. Jag brukar påstå att det är ur en ren miljöaspekt, att jag vill dra mindre ström i syfte att spara på naturen… fast egentligen handlar det om att jag vill sänka mina elräkningar. Det är det egentliga syftet… plus att det naturligtvis är spännande att de gamla 40-wattarna först byttes mot energisnåla lysrörslampor på 11 watt… och nu till LED-lampor som drar 1,8 watt. Man undrar ju vart vi kommer att hamna nästa gång? Lampor som genererar ström själva?

.

LED-lampa

.

Nåja, skit i det; det som upprör mig, den här gången, är hur människor beter sig i större sammanhang, så som t.ex. då de ska handla på IKEA. Det är, som jag tidigare skrev, Sveriges NÄST största IKEA-varuhus, och det ligger i Västerås. Det borde finnas plats för ganska många människor där inne… men ÄNDÅ är det bara jag som kryssar, i stora sick sack-mönster för att undvika att stöta samman med folk. Alla andra verkar bara gå rakt på, utan att ta hänsyn till andra människor… eller ja, ingen hänsyn mot mig i alla fall. (Grrr!)

När det här inträffar så känns det som att jag, ovetande, har avlidit och ända finns kvar, och ingen annan verkar se mig. Där tuffar de fram, lite planlöst, gärna med både kundvagn, barnvagn, sambo och ett par lössläppta ungar. De verkar helt enkelt inte se mig… som om jag vore luft… och de flyttar sig jävlar inte, viker inte ur kurs eller ens gör en ansats till att märka att de skär av min väg… och dessutom stannar de gärna mitt i vägen för mig och pratar sedan ogenerat, länge, om “myskudden Tjockbritta” eller någonting annat totalt jävla ointressant. Det är som om jag drar de här jävla sås-skallarna till mig, som en magnet för ouppfostrade idioter.!

.

IdiotMagnet

.

Just i går hände det, flera gånger, att någon framför mig plötsligt stannade, flera gånger på ett sådant ställe att det omöjligt gick att komma förbi… om jag inte backade och tog en stor omväg… på Sveriges NÄST största IKEA-varuhus alltså. Jag undrar ofta vad det är för jävla fel på folk… och då har jag inte ens nämnt hur fan dessa dårar sedan kör på parkeringsplatsen… de kan OMÖJLIGT ha ett eget körkort! Inget lagligt i alla fall.

MEN!!!

Nu på morgonen kom det äntligen till mig. Nu på morgonen klickade neuronerna, i min hjärna, i rätt ordning. Ljuset tändes och insikten infann sig plötsligt. Nu vet jag äntligen vad allt detta beror på!!! Nu fattar jag!

.

Myntinkast

Polletten har ramlat ner nu…

.

JAG SER FÖR SNÄLL UT!!! Jag är FÖR najs!!! Jag uppfattas inte som något hot där jag långsamt flanerar fram bland människor och obscena IKEA-produkter. Må hända att jag har serimördarbilder i huvudet, precis som alla andra, när jag kritiskt betraktar IKEA-marodörerna, fast det syns ju inte utåt. Alltså kan de fortsätta att bete sig som ett stim ouppfostrade babianer, och fortsätta att bromsa upp mig… eller försöka gå rakt genom mig (det har hänt).

Jag tror att det börjar bli dags för mig att radikalt ändra min stil… att omfattande göra svåra ingrepp i min yttre uppenbarelse. Det skulle kanske få folk att stanna upp (på bättre ställen) och lämna lite mer utrymme… Kanske någonting i den här stilen?

.

newsign

.

Nu så börjar det faktiskt likna någonting stort. Det kanske är precis så här man ska se ut när man handlar… om inte annat så kommer man ganska säkert att få vara i fred i alla fall. Om man dessutom kombinerar den här stilen med ett lämpligare val av transportfordon så kommer det nog att flyta på mycket bättre ute på parkeringen också, eller vad tror ni?

.

mqdefault

.

Jaja, man skall alltid drömma. Utan drömmar finns det ingen utveckling. Jag kan i alla fall, nöjd, konstatera att jag överlevde mitt IKEA-besök i går… och att jag dessutom inte blev vansinnig av att bevista stället… och knappt vansinnigare ens!

Det ser ut som att det kommer att bära ner en massa äcklig snö inom de närmsta timmarna. Det är riktigt äckligt. Därför tänkte jag passa på att ta en utomhusvistelse nu, och dessutom göra ett fikabesök innan den vita skiten kommer ner från himlen och förstör resten av vintern!

Tag hand om dig och var rädd om dig! Må dina fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

.

.

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3620

Kommentera

%d bloggare gillar detta: