Allt detta bloggande

Följer du mig? Läser du sådant jag skriver? Tycker du som jag, eller har du åsikter om vad jag skriver om; om vad jag tycker? Gillar du mina alster eller tycker du att jag är helt jävla körd?

I bland skriver jag och ibland inte. Just nu har jag haft en ganska ointensiv offperiod, då jag helt enkelt inte hittat, varken tid eller engagemang att skriva. Förmodligen har jag haft det för bra, eller nåt. I tider av gott sinne verkar inspirationen tryta, men egentligen… vad gör det? Jag mår ju hellre bra, naturligtvis.

Om du har synpunkter på mitt skrivande så skall jag härmed be dig om lite hjälp. Det är nämligen på det viset att jag tror att jag drabbats av en ganska allvarlig skrivtorka, så om du har idéer eller uppslag på vad jag ska/kan/borde skriva om så tveka inte; droppa gärna förslag i kommentarerna.

Då jag, från den allra första början, startade upp allt detta bloggande så satte jag en helt sjuk ambitionsnivå. Jag bestämde mig för att jag skulle producera minst 1000 ord per dag, sex dagar i veckan och sedan ha en rekreationsdag; vecka efter vecka efter vecka efter vecka…. Jag lyckades i detta avseende, för jag producerade textmassor i massor, så att säga.

Med tiden märkte jag dock att texterna blev mer och mer urholkade, innehållslösa och ibland rent av trista. Efter detta konstaterande har jag haft lite trubbel med att själv uppleva mina alster som underhållande, men jag har trots allt fortsatt att försöka.

Nu har jag dock börjat tänka annorlunda tankar, då min inspiration mest verkar föda sig på melankoli och tristhet. Jag tänker hädanefter inte längre vänta på det där speciella ögonblicket då man plötsligt får en massa idéer till skrivandet. Hädanefter tänker jag börja fylla det här utrymmet med text, oavsett hur jag mår, eller inte. Inspiration eller inte. En vis man (författare) har sagt nåt i stil med att om han suttit och väntat på inspiration så hade han förmodligen aldrig skrivit en enda bok.

Därför, kära läsare, om nu någon fortfarande tittar in här, vill jag be dig om uppslag, idéer, tankar och liknande. Allt sådant som kan forma tankar som man kan nysta lite bland, då texter skall skapas.

Om allt går bra, och så tenderar det som allt oftast att göra, så är det inte omöjligt att hela biddevitten resulterar i en bok,  med bloggmaterialet som bas… alltså en “Blok” (En bok från en blogg).

Vi får se vad som händer.

Just i dag tänkte jag i alla fall nämna dessa tankar om mitt eget skrivande, alltså om “Allt detta bloggande”. Detta är upprinnelsen:

Jag började blogga efter att jag, vid en städning av skrivbordslådorna, hittade en lapp med ordet “Tankegrytan” skrivet. Ett enda ord… ingen förklaring, men det var otvivelaktigt min egen handstil. Lappen hade rivna kanter och kom följaktligen från ett större ark.

Jag satt och grunnade lite över hur gammal lappen kunde vara och när/hur/vart jag skrivit den, men det rörde sig inte något svar bland de grå.

Efter att ha funderat några dagar så bestämde jag mig för att börja blogga om mina tankar i tankegrytan, alltså innehållet bland mina egna funderingar. När jag äntligen fattat att jag hade en fallenhet för författande så registrerade jag domännamnet “tankegrytan.se” och så har det varit på den vägen allt sedan dess.

Tänk som det kan bli… allt detta bloggande…

Må Dina fienders skägg växa inåt!

/Stefan

 

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3668

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Pasi Niva on 5 maj, 2013 at 01:19
  • Svara

  ”N O T ” ? 3:)’

  1. Vad menar du Pasi?

 1. Vi har väl alla våra perioder då skrivlusten tryter. Själv ägnar jag dem åt att klämma ur mig meningslöst innehåll, vilket passar min blogg precis, då den endast är avsedd som underhållning för stunden.

  Finessen med en egen blogg är att man kan skriva precis hur ofta eller sällan man vill, om det som intresserar en precis den dagen, det ögonblicket. Jag kommer ofta på något jag skulle kunna göra ett inlägg om, men när jag väl har tid att parkera mig framför bloggen så är inspirationen (och minnesglimten) borta.

  (Andra dagar kommer jag på hur mycket som helst att delge mina läsare, även om det mesta är meningslöst dravel. So what? Det är ju min blogg, passar det inte så låt bli att läsa. Nå, åter till ordningen.)

  För att komma igång med skrivandet igen kan du kanske försöka hitta ett tema; färger, årstider, fordon, maträtter, böcker – vad som helst som kräver flera inlägg i samma serie. Det kan trigga igång skivlusten igen.

  Ett annat alternativ är att använda ett meningslöst ämne för att bara visa att du finns kvar online. Jag brukar köra ”dagens outfit” till det. 😉 Visserligen har inte jag lika långa uppehåll mellan inläggen som du har, men ett par tre dagar kan det bli ibland. ”Dagens utsikt genom köksfönstret” kanske vore något? 😉

  Nu skriver ju du på ett helt annat sätt än jag gör, mycket mer strukturerat och med mer djup, men som jag nämnde tidigare: min blogg är underhållning för stunden. Den visar oftast bara den roliga sidan av mig eller beskriver mitt tråkiga vardagsliv. De som känner mig IRL vet att jag har fler sidor än så, men så är det väl med de flesta av oss?

  1. Hej Snigel

   Jag försöker att sakta krypa ut i ljuset igen. Jag försöker göra tätare uppdateringar, men lägger inga självkvävande krav på mig själv om att det måste passera ett visst antal ord, eller ens ha något särskilt innehåll. Jag försöker prestera själva inlägget bara. Med tiden så hoppas jag att det får en förlösande effekt. Kanske krampen släpper.

   Du ger handfasta råd, min vän. Jag tror att jag skall försöka renodla mig enligt namnet på min blogg och helt enkelt delge världen något ur mitt huvud. Typ som ”Ingredienser ur Dagens Tankegryta”! Det kan bli ett sammanhängande tema, precis som du säger.

   Tack för råden min vän! 🙂

   /Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: