Otroligt duktiga i dag

I dag har vi varit otroligt duktiga. Vi började redan i går, med att rensa ut en massa saker här hemma, i lägenheten. På något vis verkar vi ha en drift att visa oss osentimentala, båda två… för det var mest en massa prydnadssaker, sånt som man inte vet vem man fått det ifrån och sådant som skramlat in från besök på loppisar osv osv…

I dag började vi dagen med några timmar i svettstugan. När tvättandet var avklarat så hjälpte vi syrran, och farsan faktiskt, att köra upp en del skräp till VAFAB’s återbruk. Det blev ett par vändor dit, eftersom att vi naturligtvis passade på att få iväg våra utsorterade, osentimentala, saker. Äntligen.

Att besöka ett återbruk är en historia i sig, faktiskt. Det är ett mycket väloljat maskineri på platsen och minsta sak har en egen container att bli kastad uti. Blir man det minsta osäker så har de jättetrevlig personal att fråga. De vet verkligen allt, då de domderar, pekar med hela handen och med ett självmedvetet leende hjälper alla som ser det minsta osäkra ut.

Efter en stund så hade i alla fall varenda träbit, porslinsgrej, glaspryl och metallgrunka hittat till sin slutdestination. Äntligen fick vi åka hemåt igen. Efter ett besök på den lokala blomsterträdgården (ÅSBY Trädgård), där vi inhandlade några krukor, så for vi hem igen. Vi hjälpte mor&far att få hem lite drickaback och allehanda tunga saker från affären; vi for till en Möbeloutlet och inhandlade en trälåda som skall tjänstgöra som brödlåda… sedan fikade vi!!! Det var vi verkligen värda då, speciellt då vi också hunnit med att inhandla ett par blommor på COOP också!

Under kvällen har vi pluggat en del i ämnet Specialpedagogik och Psykiatri. Sånt är alltid underhållande.

Efter ett antal timmar, med tanken på skaft, börjar jag känna mig lite långsam i tankehastigheterna. Dags att fixa ihop en kopp underbart kapselkaffe, lägga upp fötterna på vardagsrumsbordet och slappa en stund. Sedan är det dags att skramla ner i den helt renbäddade sängen! Lucky us!

Nu hoppas vi bara att morgondagen blir lika givande som den här dagen blev!

Må era fienders skägg växa inåt, minst!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3671

Kommentera

%d bloggare gillar detta: