«

»

maj
10

Öppet i dag! Nu stängt!

Lycka! I dag var återbruket i alla fall öppet. Man kan ana att det var många som vände vid grindarna i går, för i dag, när vi åkte upp dit, så var det fanimej packat med folk. De körde, och parkerade, som om de led av allvarliga störningar. Lika så bra då att vi var riktigt snabba och kom iväg på kort tid. Efter två lass var vi i alla fall klara, och som jag sade, det gick snabbt. Vi hade nämligen sorterat alltihopa, INNAN vi packade in allt och åkte.

I bland ser man riktiga puckon på återbruket. Det händer, nästan vareviga gång, att man ser folk som kryssar fram och tillbaka mellan containrarna, lite på måfå så där, med en sak i varje hand…

.

“-Lampan ska in i den containern… en tidning, ja den ska ända dit bort… en märklig metallgrunka… ja, den ska… oj, ända dit bort; hmm en tidning till… DIT bort… jaha ja, en metallgrunka till… osv osv”

.

Efter att vi kastat bort alla saker på återbruket, och kommit hem igen, så trodde jag, mitt arma stackars pucko, att vi skulle ta det lite lugnt. Ack, så jag bedrog mig! Jag är ju inte ensam i hushållet. Det hade nämligen blivit dags att äntligen få gå igenom alla böcker, tidskrifter, DVD-filmer och allehanda, buntade, ihopsamlade pappersbuntar. Puh…!

Efter att vi ägnat böckerna tre, fyra timmar så skulle alla DVD-rullar granskas och sorteras in i en av två högar, sparas eller skänkas till loppis. Alla pappersbuntar skulle sorteras in i två högar också, en hög som går direkt till pappersåtervinningen och en hög som först passerar en dokumentförstörare, och sedan ändå hamnar hos pappersåtervinningen! Man kan aldrig bli tillräckligt fascistoid vad gäller säkerheten kring sin egen person. Alla personliga papper, och allt där våra namn står skrivet, skall ovillkorligen förstöras i en papperstugg innan det kastas…

.

Papperstugg

.

Nu har jag äntligen fått sätta mig ner vid datorn, så att jag kan beklaga mig lite. Resultatet av denna dag är att jag är skittrött, svettig och ganska gnällig. Nu blev jag tvungen att sätta mig med lite kaffe, +mjölk, för att få upp blodsockret en aning igen, för annars orkar jag nog inte dra mig genom duschen.

Just ja, ett till resultat har denna dagen givit; ett mycket synligt sådant dessutom, och det är att hallen är fullkomligt belamrad med papperskassar med böcker och DVD-filmer.

De hade alltså öppet på återbruket i dag, och det har jag också haft. Nu är jag dock trött och sliten. Nu har jag stängt ner verksamheten, för annars orkar jag nog heller inte läsa någonting till kvällen!

Må era fienders skägg städas bort bland bråten!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3676

Kommentera

%d bloggare gillar detta: