«

»

maj
12

Miljömedveten postgång??

I fredags morse var vi upp till återbruket, igen! Vi hade samlat ihop de sista resterna av onödiga prylar, som vi kunde göra oss av med. Under tiden vi var där så passade brevbäraren på, som annars aldrig haft någon brådska och aldrig tidigare levererat post före förmiddagen, att passera vår dörr. Han hade tydligen ett paket, som av någon anledning klassats av postverket att det skulle gå in genom vår brevlåda.

Normalt, då man lämnar in post som skall levereras till någon annan, och som går som “brevförsändelse”, så är de så jäääävla petiga med att mäta paketet/brevet för den händelse att det är för stort att levereras som brevförsändelse. Om man konstaterar att det är för stort så går det istället som “paket” och då kostar det extra.

Då jag beställde försändelsen (2 stycken böcker från Adlibris) så valde jag ett leveransalternativ som är fraktfritt. Då levereras det av Schenker, och då skall paketet hämtas på OKQ8. Fine, inga bekymmer.

Men “Posten” hade nu alltså bestämt att paketet, för det första var ett brev och för det andra att det skulle passera brevlådan i vår dörr! Därför blev brevet, som nu alltså har förvandlats till ett paket, levererats av en vanlig brevbärare. Han, i sin tur, har konstaterat att “brevet” var stort som ett “paket”, och att det därför var för stort för passera vår postlåda. Därför har försändelsen följt med brevbäraren tillbaka till postterminalen igen. Själv fick jag bara en AVI i brevlådan!

På AVI’n stod det information om att man haft med sig ett stort brev, eller om det nu var ett paket då, som inte passerat brevlådan och därför inte blivit levererat. Vidare meddelade de, på AVI’n, att paketet/br… FÖRSÄNDELSEN skulle kunna hämtas på ICA-Matkassen i centrum, på måndag den 13, efter klockan 16!! Alltså skulle jag behöva vänta tre dagar på försändelsen, och dessutom behöva hämta den själv.

Lite irriterad över att brevbäraren kommit tidigare än han någonsin tidigare lyckats med så ringde jag till ICA-matkassen och fick informationen att försändelsen borde finnas, rent fysiskt, på Postens Företagscenter och att jag nog kunde vända mig till dem för att få tag i försändelsen.

Efter att ha fått telefonnumret till Postens Företagscenter så ringde jag genast upp dem… men nej! Om försändelsen inte blivit skickad som ett “Expressbrev” så hade den nog redan blivit omlastat och skickat till en postterminal i Köping, för vidare leverans tillbaka till Hallstahammar först på måndag eftermiddag! Damen i telefonen kollade dessutom en extra gång att inget paket med mitt namn blivit liggande kvar där.

Nu måste jag alltså vänta till på måndag för att få hämta mina böcker, och de har då gjort en lastbilsresa på minst fyra extra mil, på grund av total brist på logistiskt tänkande från Postens sida! Vart finns det vettiga i att skicka olevererad post till en annan kommun, för tillbakafrakt nästkommande vardag igen?? Är detta ett prov på Postens miljötänkande eller är det ett utslag av den nya världens otroliga inkompetens vad gäller rationellt tänkande?

En sak är i alla fall glasklar, och det är att de beställda böckerna kommer att vara extra mycket efterlängtade då jag väl får hämta dem, och detta oavsett om de är klassade som brevförsändelse eller paket. Det var i alla fall inget Expressbrev, för i så fall hade jag redan suttit här och läst dem!

Må postens skägg växa inåt!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3677

Kommentera

%d bloggare gillar detta: