Finns Gud?

Finns Gud? Därom kan man tvista länge och väl. Jag säger bara att OM han finns så är han antingen en jävligt taskig typ eller så har han ett ganska vridet sinne för humor. Detta blir extra tydligt då Han, i sin outgrundliga visdom, ger sig på, och utsätter, sina underdåniga tjänare, som inte vill annat än att ära och tacka Honom.

Günter Link har fått erfara just den sortens vridna practical joke, eller om han bara fick sin tro nerkörd i halsen. Han lyckades med konststycket att fastna i en hiss. Panikslagen började han be till Gud. Ganska snart lyckades en tekniker få ur honom ur det mycket trånga utrymmet. Hur det nu blev så blev Günter övertygad om att det var hans böner hade bevekat Herren, och som då givit det så fina resultatet att Gud fann för gott att hjälpa honom ut ur hissen.

Günter ville nu, i ett utslag av total tacksamhet, bege sig till ett av Guds alla hus, en kyrka alltså, för att tacka Herren. Därefter var han försvunnen. Då han inte kom hem blev en kusin orolig och kontaktade polisen.

I söndags hittades hans livlösa kropp i Weinhaus Church i Wien. Efter undersökningar och en möjlig rekonstruktion av scenariot tror polisen följande: Günter kom, glad och mycket tacksam, till kyrkan, där han tänkte tacka sin Skapare. Det har bevisats att hans fingeravtryck finns på den stenpelare som altaret vilat på… så förmodligen har han omfamnat pelaren… med resultat att det 200 kilo tunga altaret störtat ner och krossat den stackars, ögonblicket innan, tacksamme mannen. Om man, liksom jag, och en del av mina vänner, har förmågan att “se i bilder” så är själva händelseförloppet ganska komiskt, i sin styggelse. Hör kommer alltså Günter, glad och tacksam, tjoande och springande mot altaret. Han slängde sig ner och kom farande med en dödsföraktande glidtackling… träffade altaret och så… BRRRRAK! Gud lade, så att säga, en tyngd på hans axlar…

Han torde, enligt polisen, ha avlidit relativt omgående. Nu ska de göra en utredning om huruvida det varit något fel på stenpelaren. Vem vet, kanske Günter egentligen var en ovanligt bra människa? Man brukar ju ibland säga att “De bästa, de tar Gud hem först.”… eller så har vår Practical Joke-Gud bara roat sig lite kungligt ett tag… och håller som bäst på att torka bort skrattårarna ur ögonen just nu!

Må era fienders skägg växa inåt, eller fastna under ett stenaltare!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3678

Kommentera

%d bloggare gillar detta: