Vaddå “Mello”??

Så var det alltså dags igen. Felmelodifestivalen. (suckar) Vad är det egentligen för fel på folk? Vad får egentligen rationella och tänkande personer att fullkomligt frossa i detta spektakel av bortkastade lördagar. Tidigare var det Leif “Liket” Olsson som stängde in landet ,på bästa sändningstid, med Bingolotto. Nu är det Felmelodifestivalen.

Detta meningslösa spektakel har dessutom fått det asfåniga och dagisnivåaktiga smeknamnet “Mello”, som folk dessutom ofta, felaktigt, stavar med ett stort M, som om det vore ett egennamn på den här dyngan. Vad fan, är folk för lata för att använda hela ordet nu också??

Vad är det då som får folk att dras till sådan här skit, så som flugor dras till en komocka? Tja, något slags sensationssyfte verkar det ju vara, för allt sedan Dana International så har ju Maggi-England och Ockupant-Israel tävlat om vems skrikande transa som har flest paljetter i sin klänning, och längsta lösögonfransarna, och detta gäller också för Sverige, för efter att “Schlagerslynorna” (Kicki, Lotta och Bettan) blivit ersatta av Psycho Circus (de dansande pojkslynorna) så verkar allt rim, sans och reson ha runnit ur öronen på folk. Till och med Carola verkar ha tröttnat!

En gång i tiden så tävlade man om vilken låt som eventuellt var den bästa. Nu för tiden handlar det om att skapa störst tsunamivågor i tabloidpressen, och det bevisar inte minst Finlands bidrag, då de vann med Lordis “Hard Rock Halelujah”; för själva låten var inget att fästa på trumhinnorna. Faktiskt en ganska trist och låt med enorm gäspvarning.

En gång i tiden så handlade Felmelodifestivalen om en enda lördagskväll, för den svenska uttagningen, och så en likadan för den “stora” tävlingen. Nu har det mer börjat likna en årstid med förstörda lördagskvällar, där man dessutom förväntas ringa och rösta med sin telefon, för typ 19,95 SEK per röst… och man måste ju rösta för överskottet går ju till välgörande ändamål… och med vår nypåtagna moral, fast vi egentligen inte bryr oss mer än att vi röstar en gång per helg eller så, så lindrar vi våra söndrade samveten genom att prata jättehögt, dagarna efter helgen, om vilka bidrag som var bäst, och samtidigt flikar in hur ihärdigt vi minsann har röstat, så att alla ska fatta hur jävligt bra samvete man har nu, för att man har ju skänkt jättemycket pengar till det där välgörande ändamålet, vilket det nu var. Men inte jag, för jag hatar melodifestivalen!

Hur vore det om vi istället skulle utöka julaftonen så att den sträckte sig över fem, sex lördagar? Vi kan ha olika tomtar som får tävla mot varandra, och strängt styrda av folkets telefonröstning naturligtvis. Sedan har vi en final där tomtarna tävlar i julsång och så får bästa tomteröst representera Arne Weise på själva julaftonen, och också vara julvärd för presentationen av Kalle Anka, och hans glada vänner, då de önskar oss en samvetsfri God Jul! Om inte annat så skulle vi definitivt slå alla jävla julklappsförsäljningsrekord i hela världen, och svensk handel skulle dra oerhörda fördelar av detta. Fast det är klart… jag hatar ju julen också…

Äsch, lägg ner hela världen…

önskar Stefan!

Må era fienders skägg växa ner i halsen!

(Fan, nu fick jag ont i ryggen också!?? Jävla melodifestival!)

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3679

Kommentera

%d bloggare gillar detta: