«

»

jun
29

Semester, “Lycka Till” och så Paolo

.

.

IMG_6968

Semester

.

Så är det då semester. Jag har nämnt det tidigare, men för den som inte tidigare läst sig till den informationen kan jag alltså glatt meddela att JAG HAR SEMESTER!

När man har semester ska det inte hända så mycket, tycker inte jag i alla fall. Jag anser att semester skall vara tid till rekreation, vila och eftertanke. Man ska komma stärkt tillbaka till arbetet, efter sin semester. På tidigare jobb har jag haft kollegor som haft sina semestrar så fullskitna med göromål att de var tvungna att få komma tillbaka till arbetet, efter semestern, för att vila upp sig igen.

Jag har gjort en viktig sak under min semester i alla fall. Jag har ingått det äkta ståndet. Jag har gift mig! Det var fanimej på tiden också, för vi har vart tillsammans i tre och ett halvt år nu, and still going strong; så varför inte, liksom?

Det handlar dessutom om lika delar kärlek som praktiska frågor. Bland annat så ger sambolagen, i princip, inget skydd alls för den efterlevande, för den händelse att någon av oss plötsligt skulle kola vippen. I sådant fall skulle den efterlämnade stå på bar backe, rent praktiskt. Nu, när vi är gifta så kan jag däremot kola vippen med gott samvete, för nu omfattas hon av en helt annan uppsättning av försäkringar! Att se efter varandras änke/änklingstillvaro är kanske den yttersta handlingen av ren kärlet, rent praktiskt alltså!

.

Ringar

Ringarna

.

En lustig iakttagelse angående själva bröllopet är att alla närvarande, som är ogifta, brukar säga grattis efteråt. De som är gifta brukar däremot önska lycka till, vad det nu beror på.

.

I morse satte jag nästan frukosten i halsen då jag satt och slökollade på TV4’s morgonprogram. Före detta boxaren, Paolo Roberto, ledde programmet, och som en extra personlig vinkel hade han sin mamma och pappa med i sändningen. Hans mamma stod och lagade mat och hans pappa stod och… var italiensk; jättegulliga, båda två.

Det tillreddes någon slags italiensk maträtt, och för att “släppa in” sin pappa i pratet så frågade Paolo honom om han skulle överleva utan pasta… detta var i samband med att han rackade ner på oss/er som valt att äta kolhydratsreducerad kost.

Jag vet inte vad som egentligen rör sig i huvudet på Kungen av Kungsan, men han var själv med och gjorde ett Super Size Me-projekt för några år sedan. Då skulle han äta sig fet på flottig McDonalds-mat, vilket han också gjorde. Moralkakan var att man blir fet av fet mat. Flera år senare, i en intervju, så sade han, lite i förbigående, att han istället blivit fet av kombinationen av fett och socker. Hans uttalande antydde att fuller väl visste att han inte alls hade ätit sig särskilt fet om han hade hoppat över Coca Colan och det vita brödet.

Plötsligt i morse då, på TV, så gjorde han sig i alla fall lustig över LCHF-företeelsen i sitt skämtande med sin pappa, om att han aldrig skulle vilja leva utan sin pasta. Lugn Paolo, jag äter LCHF, jag ska inte ta din pasta ifrån dig! Jag lovar!

.

Jag önskar att fler människor blev ägare till en blodsockermätare, och själva kunde se skillnaden på blodsockerkurvan, beroende på vad man stoppat i munnen. Kolhydratrik mat ger ett högre blodsocker. Ett högre blodsocker ger ett högre påslag av insulin i blodet. Ett högre påslag av insulin gör att kroppen lagrar in fettet i cellerna, för att kroppen först ska kunna ta itu med allt socker (kolhydrater)… för i förbränningsordningen har socker ALLTID förtur.

Så länge man är frisk så hinner kroppen med att ta hand om detta, men med metodisk misshandel av organismen, och stigande ålder, så kommer det till sist att gå över styr. Då kommer diabetes som ett brev på posten… och så kommer allt som hör därtill.

Om man valt att äta kolhydratsreducerad mat, t.ex. på grund av sin hälsostatus, så känns det lite märkligt att bli hånad av en sönderboxad och lagom punchig, före detta, Kung av Kungsan. Paolo har aldrig varit, och kommer aldrig att bli, någon kostexpert! Jag bara säger!

.

.

Paolo

Kungen av Kungsan

.

.

Så med detta sagt så önskar jag Paolo lycka till och hoppas att hans gener är bättre än många andras. Annars kanske han får dra in på sin älskade pasta och istället börja sleva i sig Metformintabletter, toppade med en Januvia!

.

Jag upptäckte en sak till i morse, förutom att Paolo inte kan det där med kost. Jag upptäckte att jag kan växla kanal på min TV. Nu kommer jag att, förutom mitt kostval, dessutom att kunna njuta av ett starkt Paolo Roberto-reducerat TV-tittande!

.

Må era fienders skägg växa inåt!

.

Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3689

2 kommentarer

 1. Snigel säger:

  Jag klämmer till med både GRATTIS och LYCKA TILL!

  1. tankegrytan.se säger:

   Dubbelgardering är den sanna vägen! 🙂

   Tack så mycket!

   Stefan

Kommentera

%d bloggare gillar detta: