«

»

jul
13

Blådumjävlakorkad försäljare

I går råkade jag ut för en så jäkla dum sak att jag nödgades att ställa mig frågan om hur blådumjävlakorkad man måste vara för att kvalificera till arbetet som försäljare, och då tänker jag särskilt de puckon som, myggsvärmslikt, besvärar hederligt folk genom ringa upp dem på deras privata telefoner? Va?

Jag och frugan skulle iväg och vi hade faktiskt lite bråttom. Vi skulle bli upplockade av min syrra, för vi skulle skjutsa henne till ett festställe, och sedan hämta henne där senare på kvällen igen, men det rör faktiskt inte riktigt det jag tänkte berätta om nu.

När vi kom fram till den överenskomna platsen för vårt möte så ringde mobiltelefonen. Det var ett 075-nummer. En okänd killröst började mala och han presenterade sig alldeles säkert, men jag var lite stressad för tillfället, så jag kan tyvärr inte meddela er vem ni bör undvika, om de ringer er också alltså. Telefonnumret matchar i alla fall andra nummer på sajten www.vemringde.se. Om ni ser nummer 075-7600842 så svara inte.

Killen i luren frågade i alla fall om det stämde att jag installerat, och använt, appen Quizbattle? Jag svarade motvilligt att så var fallet. Han tyckte naturligtvis att det var både kul och bra, och så frågade han vad jag tyckt om appen? Tja, jag svarade sanningsenligt att den inte fungerade speciellt bra, att den hängde sig ofta och att jag inte alltid blev särskilt övertygad om sanningshalten i de “korrekta” svaren på frågorna i spelet. Jag menar “kom igen va”, jag är jävligt allmänbildad juh! Och man! Jag bara säger!

Nåja, killen, vad han nu hette, påstod nu att han kanske hade ett erbjudande som jag inte skulle kunna säga nej till. Jag brukar finna sådana uttalanden ganska löjliga, för i de flesta förekommande fallen brukar jag i så fall automatiskt säga nej, bara för att… även om deras erbjudande mot all förmodan ändå faktiskt skulle vara lockande. (Jo, jag vet; men jag är ju kille så…)

Killen utan namn fortsatte nu med sitt säljsnack och frågade om jag hade behov av ett schysst set med knivar? Nja, svarade jag, jag är nygift och har inga planer på att byta fru ännu. Killen skrattade nervöst och sade att han kunde “kasta in” en kul väderstation istället, förutsatt att jag i så fall tog en provprenumeration av tidningen Illustrerad Vetenskap, två nummer för facila 79 kronor.

Du, sade jag, jag prenumererar redan på den tidningen. Killen blev tvärtyst i några skälvande sekunder. Sedan “återfann” han sig i sitt “försäljarmanus”. Han harklade sig, sänkte rösten, som om han försökte låta förtrolig, som om han hade ett “special deal, just for me”.

Du, sade han… du skulle inte kunna tänka dig att ta provprenumerationen på två nummer, få väderstationen, som faktiskt kostar över femhundra kronor, och sedan bara säga upp provprenumerationen igen? Det vore väl listigt, visst?

Jag lät honom hänga ett par jobbiga sekunder innan jag svarade. Du, svarade jag, för det gäller ju att använda samma terminologi som den man pratar med, om jag istället kollar SMHIs väderapp, direkt i min helsmarta telefon så ser jag vad det blir för väder, flera dagar framåt, utan att varken behöva gå hem och kolla på någon väderstation ELLER att ha den med mig! Dessutom för ett pris som jag redan ändå betalar. DET är ÄNNU listigare, visst?

Han re-grupperade blixtsnabbt och sade att de hade andra erbjudanden också, ifall jag var intresserad? Nu tog jag till orda och sade att jag hade två stycken frågor till honom, om han nu kunde ha vänligheten att upplysa mig i mina funderingar. Naturligtvis, sade han.

Du, sade jag, samma terminologi som tidigare alltså, det första jag undrar är om du verkligen gillar ditt arbete och tycker att du har hamnat rätt i ditt yrkesval? Det andra jag vill veta är vad din chef har för telefonnummer?

Då lade han liksom bara på, ganska hastigt så där bara.

Jag gillar Illustrerad Vetenskaps månadsmagasin, jag har prenumererat i omgångar under flera flera år. Jag gillar alltså blaskan, inget mer att orda om den saken. Däremot ställer jag mig både undrande, kritisk och med ett stort haksläpp till deras metoder att försöka sälja provprenumerationer genom att låta sådana där uppenbart korkade ynglingar sitta och terrorisera hederligt folk genom att ringa till dem på deras privata telefoner.

Jag funderar faktiskt på att vända mig till Illustrerad Vetenskaps redaktion på måndag och säga upp prenumerationen, och ange som skäl att de dumjävlar som säljer prenumerationerna för deras räkning förolämpade mig så djupt att jag inte längre vill betala för tidningen.

Sen kanske jag tar och sajnar upp för en provprenumeration, bara för att få en väderstation, för lite coola, det är de ju faktiskt!

.

Må era fienders skägg växa inåt!

.

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3692

Kommentera

%d bloggare gillar detta: