Skjut kvasijournalisterna!

Det är väl en jävla hysteri i alla kungahus, världen över. Det är prinsar och prinsessor, som inom, kanske utom, sina äktenskap genomgår en helt hysterisk bäbislycka, överallt. Där inga graviditeter står för dörren verkar veckopressen skippa den biologiska länken och fixar istället rojalisternas fortlevnad genom Photoshop och andra spekulativa metoder. Det är så man är kräkfärdig.

Missuppfatta mig rätt här, och det är inte så jävla enkelt som till förstone kan tyckas, för jag är nämligen mycket ambivalent om det här med vårt kungahus.

Jag tycker absolut att ett kungahus skall finnas i vårt fosterland. Själva traditionen är fin, det anser jag absolut. Vad jag däremot har bekymmer med är det som Gurra ställde till med i slutet av femtonhundratalet, nämligen att införa arvskronan.

Vid något tillfälle i historien så stod vi utan rättmätig arvinge och tvingades därför att importera en ny familj till landet, vår fina luktsnusförnäma franska ättling, Knug Cal Gusta, den seckstånde (han kan ju inte stava, stackarn) är ju bland de senaste avlade i den röran.

Misstag mig inte på punkten om Kungen heller, för jag råkar faktiskt gilla karln. Han har verkligen lyckats göra det bästa av det han haft med sig i sitt bagage, och så har han ju en fru som inte kan göra sig förstådd på vårt språk, trots sina fyrtionånting år i landet. Han har ju inte haft någon tur med ungarna heller, eller tja… första dottern har väl blivit välartad, och hon har ju dessutom gift sig med en anabolaprins från Ockelbo, så om det skiter sig med kungahuset så kan de ju i alla fall fortsätta att lyfta skrot.

Kungens andra dotter verkar vara en riktig carefree partypingla som inte tar världen på riktigt allvar ännu, tihi. Hon är kameralinsernas gullunge och allt hon gör överskuggar storasyrrans alla arbetsinsatser att faktiskt försöka göra den här världen till ett bättre ställe i solsystemet.

Ovanpå detta har regenten en son som inte har en enda funktion, förutom att synas i uniform, då och då. Han var tilltänkt till kungaämbetet ett tag där i början, men så bestämdes det att den “förstfödde” skulle ha det kneget, oavsett kön på barnet. Kan det vara därför han är lite docksöt?

Nåja, det finns inte mycket i den familjen som inte är bäbislyckligt, folksnyggt och söndergullat i vår inhemska veckopress. MEN, så långt tycker jag ändå att det hela är okay, faktiskt. En ordblind regent som tar hit en importbrud och sedan skaffar sig en ordentlig dotter, en partypingladotter och så en tvålfager uniformsmannekäng. Snacka en medelsvensonfamilj. Ett riktigt tvärsnitt av vår befolkning. Han skulle bara inte ha ÄRVT skiten! Han skulle ha TAGIT sin position med makt, list och våld! Så som det var förr. Det var bättre förr, faktiskt.

Men ack, han ärvde hela konkarongen. Det är DET jag ogillar med upplägget; oblodigheterna bakom hela arrangemanget liksom.

Som historieintresserad så blir jag alltid drömsk, med frånvarande blick, kanske lite dregel i ena mungipan, då jag fantiserar, drömmer, om våra forna stora kungar, oavsett om de var Götar eller Uppländare. Oavsett om katolska påvestolen inverkade på vår kungamakt och oavsett om våra biskopar behagade giftmörda en del av kungarna så visste man i alla fall en sak säkert. Det var att kungen omöjligt kunde styra sitt rike om folket satte sig på tvären, eller om han fick irriterade rivaler, som i sin tur mutade biskopar att giftmörda dem. Så fort en kung inte längre var landet till gagn så dog han i rännskita, störtblödning eller så tappade han huvudet, bokstavligt!

Jag undrar om det här landet inte hade sett lite roligare ut om maktens män fick hugga i och faktiskt skita ner sina händer och faktiskt riskera liv och lem för det de tror på. Att “skälla elakt” på varandra i riksdagen, känns lite lamt.

Att ge någon “det onda ögat” hade haft en helt annan innebörd om Drabanterna fortfarande tågade och om frustande löddrande hästar stod och trampade, bland soldater, utanför riksdagshuset efter en avslutad debatt!

Men vi har det väl kanske som vi förtjänar att ha det också, för folkets värsta grubblerier verkar inte sträcka sig längre än att vår kung kanske partade lite för mycket innan han gängade sig. Och så har vi en skitförnäm jävla aristokratpress som hysteriskt korsar sig och himlar med ögonen, som en fet Italiensk operatenor, över att Silvias pappa kanske var Nazist. Det är alltså samma sak som att jag plötsligt knackade dig på axeln, och sedan gav dig en fet käftsmäll, för nåt din farsa gjorde, innan du ens föddes. Skärpning förihelvete!

Kungen är okay, men jag tror att han behöver göra en statskupp, och liksom sätta ner foten, en gång för alla, och skjuta av alla kvasijournalister som skriver om bäbislycka och på annat sätt förpestar tabloiderna!

Jag bara säger!

Må dina fienders skägg växa inåt!

/Stefan

Permalänk till denna artikel: http://tankegrytan.se/?p=3695

Kommentera

%d bloggare gillar detta: